O FİLME PROTESTO!

Dicle Üniversitesi Bilgi ve Erdem Platformu, ABD’de Mısırlı bir Hristiyan Kıpti tarafından hazırlanan ve peygamber efendimize hakaret içeren filmi protesto ederek İslam ülkelerinin başındaki yöneticilere sert eleştiriler yöneltildi.

O FİLME PROTESTO!

Ayhan YAŞAR

DİYARBAKIR-Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde toplanan bir grup öğrenci, İslamiyet ve Hazreti Muhammed'e hakaret içeren 'Müslümanlar masumiyeti' adlı filmi protesto etti.

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan ve kendilerine 'Dicle Bilgi ve Erdem Platformu' adını veren yaklaşık 50 üniversite öğrencisi, Hazreti Muhammed'e hakaret içeren 'Müslümanların masumiyeti' adlı filmi protesto etti. Ellerindeki pankarlarla Kürtçe ve Türkçe slogan atan öğrenciler adına basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan platform sözcüsü Mücahit Hancıoğlu, İslamiyet'e hakaret dolu bir filmin gösterime girdiğini ifade ederek, şöyle dedi:

 

ŞEYTANA UYAN YANAR GİDER

"Bu film sanat ve düşünce özgürlüğüyle uzaktan yakından alakası olmayan, bir zavallılıktan ibaret ve arkasındaki güçlerin müslümanları tepkisizleştirmeye ve nabız yoklamaya çalıştığı bir montaj ve kurgudur.bizler peygamberi bir hidayet ve kurtuluş vesilesi olarak görmekteyiz. Gayretleriniz boşa çıkacaktır. Boş ve faydasız bir yoldasınız. bizim peygamberimizie olan bu muhabbet ve sadakatimiz zulüm saraylarınızı yerle bir edecektir. Biz müslümanlar İslam düşmanlarını iyi tanımalıyız. Bir film ile İslama kin kusulmaktadır.Hiç kimsenin efendimize dil uzatmaya haddi ve hakkı yoktur. Peygamberimize ve kutsalımıza saygı duyulmasını bekliyoruz." Basın açıklaması yapan öğrenciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz