O öldü ama yaşatacak

Böbrek yetmezliği nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen Nurullah Koyun'un organlarını ailesi bağışladı. Anne Koyun: ''Oğlumun organlarını alacak olan kişiler de benim evlatlarım''

O öldü ama yaşatacak

Batman'da tedavi gördüğü hastanede böbrek yetmezliği nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki Nurullah Koyun'un organları ailesi tarafından bağışlandı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 3 yıldan bu yana böbrek yetmezliği tedavisi gören Nurullah Koyun, 10 gün önce fenalaşınca Batman Devlet Hastanesi'ne getirildi. Koyun burada yapılan tüm müdahalelere rağmen, böbrek yetmezliği ve yüksek tansiyon nedeniyle beyin ölümü gerçekleşti.

ÖRNEK BİR AİLE KARARI

Hastanın beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine Sağlık Bakanlığı'ndan görevliler Koyun ailesini arayarak, çocuklarının organlarını bağışlamalarını istediler. Koyun ailesi de bu teklife olumlu bakarak çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı.

Anne Sebahat Koyun, gözyaşları içerisinde oğlunun öldüğünü, ancak başkalarına hayat vereceğini belirterek, ''Oğlumun organlarını alacak olan kişiler de benim evlatlarım. Organları alan kişilerle görüşmek ve tanışmak isterim'' dedi.

O ÖLDÜ AMA YAŞATACAK

Kardeşinin 3 cana can katacağına inandıklarını ve böylesi hayırlı bağışların artmasını dileyen Şehmus Koyun ise yaklaşık 10 günden bu yana Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde kardeşinin yaşam mücadelesi verdiğini, beyin ölümü gerçekleşen kardeşinin organlarının bağışlanması için Sağlık Bakanlığı yetkilerinin kendilerini aradığını bildirdi.

Ailece ortak bir karar alarak kardeşinin organlarını bağışladıklarını kaydeden Koyun, böyle durumlarda herkesin fedakarlık yapması gerektiğini kaydetti.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Suat Türkoğlu da 10 gündür yoğun bakımda bulunan ve beyin ölümü gerçekleşen Nurullah'ın Sağlık Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda 3 organının alınacağını söyledi.

Türkoğlu, organların Ankara ve Diyarbakır'dan gelecek ekiplere teslim edileceğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz