Oğlu kaybolan anne çaresiz...

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Doğançayır beldesinde Güneydoğu'dan giden mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırların bulunduğu yerde kaybolan 2.5 yaşındaki Yakup Bozkurt bulunamadı.

Oğlu kaybolan anne çaresiz...

Anne 23 yaşındaki Huriye Bozkurt "Oğluma 'çadırın dışında oyun oyna' dedim. Çıktı, bir daha geri dönmedi. Oğlumu bana geri versinler" diyerek gözyaşı döktü.

Doğançayır beldesinde önceki gün öğle saatlerinde meydana gelen olayda Yakup Bozkurt kayıplara karışmıştı. Küçük Yakup 2 gün süreyle askeri helikopter ve civar illerden de gelen arama kurtarma ekipleri tarafından arandı ancak bulunamadı. Dün akşam saatlerinden itibaren 421 kişilik ekip aramayı sonlandırdı ve beldeden ayrıldı.

Arama çalışmalarının yapılmadığı Doğançayır beldesinde tarım işçilerinin bulunduğu çadırda kalan anne Huriye Bozkurt ile baba Abdülrezzak Bozkurt, oğulları Yakup'un bulunmasını istiyor. Siverek'ten Mevsimlik işçi olarak giden gözü yaşlı 4 çocuk annesi Huriye Bozkurt, oğlunun kaçırılmış olabileceğini söyleyerek, "Allah için çocuğumu getirsinler. Ne istiyorlar oğlumdan. Canımı bile veririm. Para istiyorlarsa para da veririm. Küçücük bir çocuktan ne istiyorsunuz? Gözlerini istiyorsanız gelin benim gözlerimi alın. Çadırda benimle oynuyordu. Ben de 'çık dışarıda oyna' edim. Çıktı bir daha geri gelmedi. Oğlumu bana geri versinler. Ne istiyorlarsa veririm. Canımı bile veririm. Ölüsünü bile getirsinler. Burada bırakıp, gitsinler" şeklinde konuştu.

Doğançayır Belediye Başkanı Ali rıza Koca da kayıp çocuğu arama çalışmalarına dün akşam saatlerinde son verdiklerini belirtti. Başkan Koca, "Dün saat 16.30 itibariyle yer ve havadan aramalar kesildi. Jandarma ve istihbarat ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Ancak şu ana kadar bir gelişme yok. En son şekliyle biz de kaçırılabileceğini düşünüyoruz. Çünkü dün ve önceki günkü arama çalışması gibi bir çalışma Türkiye'nin hiçbir yerinde görmedim. En az 24 saat helikopter uçtu. İlk kaybolduğu gün termal kameralarla arama yapıldı. Dün ise bizde çiftçinin bir tabiri vardır tarla sürer gibi arama yapıldı. Ben böyle bir şey görmedim. Yapılabilecek her şey yapıldı ancak çocuk bulunamadı" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz