Öğretmenlerden ''özür grubu'' eylemi

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, ''özür grubu tayinlerinden mağdur olduklarını'' ileri sürerek eylem yaptı

Öğretmenlerden ''özür grubu'' eylemi

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, ''özür grubu tayinlerinden mağdur olduklarını'' ileri sürerek eylem yaptı.

Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan ve çeşitli sloganlar atan öğretmenler, ''Atamalarda il emri hakkı verilsin'', ''Öğretmenine sahip çıkmayan bir ülke geleceğine de sahip çıkamaz'', ''Lisansüstü ve doktora eğitiminin nerede alınacağına öğretmen karar vermelidir'' yazılı dövizler taşıdı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı basın açıklamasında, özür grubu mağduru öğretmenlerin çeşitli illerden Ankara'ya hak aramak için geldiğini belirterek, öğretmenlerin ''eş, sağlık, öğrenim'' özürlerinden tayinlerde mağduriyet yaşadıklarını ileri sürdü.

Öğretmenlerin istediği akademik kariyeri yapamadığını öne süren Koncuk, özür grubu tayinlerinin yılda bir defa yapılmasını da eleştirdi.

ÖĞRETMEN EYLEMDE

Öğrenim özrünün, özür grubu tayinleri arasından çıkarılacağını iddia eden Koncuk, ''Yıllardır yapılan özür grubu tayinlerine böylesine kısıtlamalar getirmek, mağdurlar yaratmak, kazanılmış hakkı öğretmenlerin elinden almak neye ve kime hizmettir'' diye sordu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in özür grubu tayinlerinde, kıdem süresinin hesaplanmasında 30 Eylül'ü limit olarak belirleyeceklerine ilişkin söz verdiğini belirten Koncuk, ''Umuyoruz ki Bakan bu kez sözünden dönmez ve büyük bir beklenti içine giren öğretmenler hayal kırıklığına uğramaz'' dedi.

Öğretmenlerin il emri hakkının da elinden alınacağını ileri süren Dinçer, ''Bakanlığın özür grubu tayinlerini yılda bir kereye düşürürken, il emri hakkını da tamamen kaldırması özür grubu mağdurlarının yaşam damarlarının kesilmesi anlamına gelecektir'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrıda bulunan Koncuk, ''Başbakan buradaki yangını görmeli, bu çığlıkları hissetmeli, empati kurarak öğretmenlerin kabuslarına son vermelidir'' ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından öğretmenler temsili olarak, evlilik yüzüklerini, aile cüzdanlarını, keplerini, KPSS çalışma kitaplarını atarak, özür grubu tayinleri nedeniyle yaşanan mağduriyeti protesto etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz