Öldü yarım saat sonra dirildi

Batman’da Kalbi duran hastaya müdahale eden doktorlar, yarım saat sonra duran kalbi tekrar attırmayı başardı.

Öldü yarım saat sonra dirildi

Kalp krizi geçirerek yarım saat kalbi duran sekiz çocuk babası 49 yaşındaki vatandaş, özel bir hastanede yapılan müdahaleyle tekrar hayata döndürüldü. Batman-Diyarbakır il sınırında bulunan aşağı Sazlık köyünde ikamet eden Mehmet Şerif Ay, aniden fenalaştı. Yakınları tarafından Batman’da özel bir hastaneye kaldırılan Ay, doktorların müdahalesi esnasında yarım saat kalbi durdu.

HERŞEYE HAZIRLIKLI OLUN DENİLDİ

Mehmet Şerif Ay’ın yeğeni Cemal Çiftçi, Dayım aniden rahatsızlanınca beni aradı. Evden kendisini alarak Batman’daki özel bir hastaneye getirdim. Dayıma hastanede kalp grafiği çekildikten sonra dilaltı hap verildi. Kısa süre sonra bir doktor yanımıza gelerek hastanın anjiyo olması gerektiğini söyledi. O esnada dayımın kalbi durdu. Hemen müdahale odasına alınarak kalp masajı yapıldı. Doktorlar, Hasta için yapılacak bir şeyin olmadığını ve her şeye hazırlıklı olunmasını söyleyerek, başka bir hastaneye nakledilmesi gerektiğini belirttiler.

BÖYLE BİR VAKAYLA İLK KEZ KARŞILAŞTIM

Durumu ağır olan ve yarım saat kalbi duran 49 yaşındaki Mehmet Şerif Ay, buradan nakledildiği Özel Batman Dünya Hastanesi’nde yapılan müdahaleyle tekrar hayata döndürüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Kardiyolog Uzman Doktor Erhan Tenekecioğlu “Hasta bize geldiğinde bilinci kapalı ve nefes alamıyordu. Hastaya önce anjiyo yaptık. Tıkalı ana damarını balon stemp işlemiyle açtık. Hastanın kalbi kısa süre sonra normal değerlerde atmaya başladı” dedi. Yedi yıllık doktorluk mesleğinde ilk kez bu kadar uzun süre kalbi duran bir hastayla karşılaştığını kaydeden Tenekecioğlu, “Aslında ölmüştü ama biz onu tekrar hayata döndürdük” ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz