ÖLÜMÜNE HASTANEYE ULAŞTIRILDI

ÖLÜMÜNE HASTANEYE ULAŞTIRILDI

ÖLÜMÜNE HASTANEYE ULAŞTIRILDI

DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesine bağlı Avut köyünde rahatsızlanan kadın, yoğun bir çalışma sonucu kapalı yol açılarak hastaneye kaldırıldı. Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesine bağlı Avut köyünde oturan Hatice Aydoğdu, kalbinden rahatsızlandı. Köy ile ilçe yolu kapalı olduğu için yakınları, hasta kadını atla komşu köy olan Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Kayapınar köyüne getirdi.

Sivrice ile Kayapınar arasındaki köy yolunun da kapalı olması üzerine akşam saatlerinde yola çıkan sivil savunma, il özel idare ve sağlık müdürlüğü acil yardım ekipleri, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle köye ulaşamadı.

Geceyi köyde geçiren Aydoğdu için sabah erken saatlerden itibaren çalışma başlatan İl Özel İdaresi ekipleri, 34 kilometrelik yolu 8 saatlik süren bir çalışmanın ardından ulaşıma açtı. Ekipler ile birlikte gelen paletli ambulansa konulan Aydoğdu, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, yaptığı açıklamada, Uslu köyü grup yolu ayrımından itibaren ekiplerin, 34 kilometrelik yolu açarak, Kayapınar köyüne ulaştıklarını söyledi.

İKİNCİ KEZ DENEMEDE YOL AÇILDI

Yapılan hasta ihbarı üzerine diğer yetkililerle birlikte kendi ekiplerinin de çalışma yaptığını, ancak kar ve tipi yüzünden bunun başarılı olmadığını aktaran Bilginoğlu, "Tekrar sabah saatlerinde çalışmaya başladık. Greyder, kepçe, yükleyicimiz hep beraber yolu açmak için çalıştık ve bu çalışma neticesinde yolu açtık. Çok şükür hastamız ambulansta" dedi.

Bilginoğlu, kentte merkez ilçe dahil 11 ilçede ekiplerin aralıksız çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Hastanın eşi Hasan Aydoğdu ise eşinin rahatsızlandığını, Avut ile Çüngüş arasındaki yolun kapalı olması üzerine atla Kayapınar köyüne getirdiğini belirterek, "Ekipler geldi, yolu açtı, ambulans bizi aldı. Allah razı olsun" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler