OMÜ'de ameliyatta usulsüzlük iddiasıyla Profesöre soruşturma

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü Hukuk Müşaviri Av. Nuri Arslan, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Servisi'nde gerçekleştirilen bir ameliyata girmediği halde girmiş gibi görünen Prof. Dr. K.E. hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını açıkladı.

OMÜ'de ameliyatta usulsüzlük iddiasıyla Profesöre soruşturma

OMÜ Rektörlüğü Hukuk Müşaviri Av. Nuri Arslan, bazı yerel basın ve internet sitelerinde gündeme gelen iddialarla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Avukat Arslan, OMÜ Rektörlüğü ile ilgili herhangi bir bilgi, belgeye dayanmaksızın 'dedikodu' mahiyetinde bir takım usulsüzlük iddialarının yer aldığını belirterek şunları kaydetti:

"Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini önlemek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti hasıl olmuştur. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Servisinde gerçekleştirilen bir ameliyatla ilgili hasta yakınının Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) yapmış oluğu başvuru sonucunda Üniversitemiz tarafından yapılan incelemede, hastanın ameliyatında bulunmayan, ancak ameliyat notunda operasyonu gerçekleştiren doktor olarak ismi geçen Prof. Dr. K.E. hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Soruşturmacı tarafından 06.05.2015 tarihinde Prof. Dr. K.E.'nin ifadesine başvurulmuş, aynı gün saat 14.45 sularında Prof. Dr. K.E. tarafından soruşturmacı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Kaplan'ın makam odasına gelinerek tehdit ve hakarette bulunulmuştur. Konuyla ilgili tutanak düzenlenmiş olup, Prof. Dr. Süleyman Kaplan tarafından tehdit ve hakaret iddiasıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına 08.05.2015 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuştur."

Kaynak: DHA