Önce ağaç sonra beton!

Önce ağaç sonra beton!

Önce ağaç sonra beton!

DİYARBAKIR-Diyarbakır Sur Belediyesince, inşaat yapacak firma, kişi ve kuruluşlara ağaç dikme zorunluluğu getirildi. Sur Belediyesinden yapılanan yazılı açıklamada, Belediye Meclisinin, Türkiye'de yeşil alan bakımından en fakir bölgelerinden biri olan Diyarbakır'ı yeşillendirmek amacıyla yeni kurulacak yerleşim alanları ve yapılacak inşaatlara ağaç dikme zorunluğu getirdiği bildirildi.

ÖNCE AĞAÇ DİKECEK

Belediye Meclisinin, Diyarbakır'a temiz bir nefes aldıracak yeşil alanları genişletmek ve belediye sınırları içinde kent orman oluşturmak amacıyla meclisten karar çıkardığı kaydedilen açıklamada, meclisin aldığı kararla, imar plan alanı içinde inşaat yapacak firma, kişi ve kuruluşların, inşaata başlamadan evvel, belediyenin belirlediği alanlara veya yapılacak inşaat alanına, inşaat kapalı alanın her 25 metrekaresi oranında, bir ağaç dikeceği belirtildi.

İNŞAATA SINIRLAMA

Açıklamada, bu kararla kent ormanlarının oluşturulması, plan alanlarında yeşil alan olarak ayrılan alanların ağaçlandırılmasının daha hızlı ve etkin olmasının amaçlandığı aktarıldı. Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş tarafından verilen önergenin, 1 üyenin katılmadığı toplam 28 üyenin oy birliğiyle alındığı belirtildi

Kaynak: Diyarbakır Söz