Görüş Bildir

Panzerin ezdiği kardeşlerin amcası: Polislerden şikayetçiyiz

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde önceki gece zırhlı polis panzerinin çarptığı eve yaşamlarını yitiren 7 yaşındaki Muhammet ve 6 yaşındaki Furkan Yıldırım kardeşlerin amcası Suat Yıldırım, yetkililerin olay ile ilgili kendilerine açıklama yapmadığını belirterek, "Biz polislerden şikayetçiyiz.

Panzerin ezdiği kardeşlerin amcası: Polislerden şikayetçiyiz

Silopi Karşıyaka Mahallesi 715'inci sokakta önceki gece zırhlı polis panzerinin belirlenemeyen bir nedenle, Mesut Yıldırım'ın evine çarparak içeri girmesi sonucu, evde uyuyan 7 yaşındaki Muhammet ve 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım kardeşler yaşamlarını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, amcaları Suat Yıldırım, gelişmeleri anlattı. Önceki gece meydana gelen olayda aynı bahçeye açılan başka bir odada kaldıklarını ve korkunç olayda iki yeğenini kaybettiğini söyleyen Suat Yıldırım, dehşet anlarını şöyle anlattı:

POLİSLERDEN ŞİKALETÇİYİZ

"Birden bire deprem gibi bir ses çıktı. Alelacele dışarı çıktık, baktık bütün komşular toplanmış. Eve gittik kapıları açamadık. Toz duman olmuştu oda. İki yeğenimin cesedini gördüm yerde. Paramparça olmuştu. Panzer salonun ta içine bile girmişti. Kolonları kırıp içine girmişti. Bu gösteriyor ki son sürat dar sokaklardan geldiğini gösteriyor. Ondan sonra panzerin ışıkları da yanmıştı. Çalışır vaziyette salonun içerisinde."

Amca Suat Yıldırım daha sonra polislerin geldiğini belirterek, "Olaydan yarım saat, 45 dakika sonra polisler geldi. Herkese 'dağılın' dedi, 'Evinize gidin' dedi. Biz çocukları komşuların yardımı ile araca bindirip hastaneye götürdük. Yoğun bakıma aldırdık. Orada da herkes telaşlıydı, sinirliydi. Polislere, 'Bir cevap verin' dedik. Dar sokaklarda niye gecenin yarısında son sürat geldiklerini açıklamalarını istiyorduk. Kimse bize bir açıklama yapmadı. Biz polislerden şikayetçiyiz. Davamızı bırakmıyoruz. Suçlular kimse yargılanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Olayda 5 çocuğundan Furkan ve Muhammed'i kaybeden Mesut Yıldırım'ın ikiz kızlarıyla 2 ay önce dünyaya gelen bir oğlu bulunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi