Pasaportsuz, Sadece Kimlikle Gidilebilecek Ülkeler

Pasaport, vize gibi zaman alıcı prosedürlerle uğraşmadan seyahat etmek ister miydiniz? Henüz vizesiz ülkeler kadar çok olmasa da pasaportsuz ve sadece kimlikle gidilebilen ülkeler de mevcut. İşte o 5 ülke!

Pasaportsuz, Sadece Kimlikle Gidilebilecek Ülkeler

Pasaport, vize gibi can sıkıcı ve zaman alıcı süreçlerle uğraşmadan seyahat etmek ister miydiniz? Henüz vizesiz ülkeler kadar çok olmasa da pasaportsuz ve  kimlikle gidilebilen ülkeler de mevcut. Yurt dışına seyahat etmek isteyenlerin en büyük dertlerinden birisi pasaport ve vize işlemleri. Artık pasaport ve vize derdi olmadan sadece kimlikle seyahat etmek de mümkün. İşte pasaportsuz, sadece kimlikle gidilebilecek ülkeler

Pasaportsuz, Sadece Kimlikle Gidilebilecek Ülkeler

Pasaport yenilemeden, vize ücreti ödemeden, konsolosluğa gitmeden kısacası ekstra para harcamadan yurt dışı tatili yapmak için sadece kimliğinizle girebileceğiniz bu ülkeleri de gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Ancak her ülkenin kimlikle seyahat konusunda uygulamaları farklı prosedürlere bağlı olabiliyor. Pasaportsuz gidilen ülkelerin aradığı koşul ve vizesiz seyahat sürelerini de aşağıda bulabilirsiniz.

pasaportsuz-sadece-kimlikle-gidilebilecek-ulkeler

GÜRCİSTAN

Eğer turist olarak Gürcistan'ı ziyaret etmek isterseniz, 1 yıla kadar ülkeye vizesiz şekilde giriş yapabilirsiniz. Gürcistan'ın Kafkas dağları üzerindeki dağ köyleri ve Karadeniz kıyısındaki kumsalları görülmeye değer. Vardzia manastırı isimli 12’inci yüzyıla ait mağara da çok meşhurdur. Gürcistan’ın başkenti Tiflis görülmeye değer zengin bir mimari yapıya sahiptir. Kaya oymalarından meydana gelen Uplistsikhe , Kazbek Dağı, Svetitskhoveli Katedrali, Tiflis Sameba Katedrali, Gürcistan Ulusal Botanik Bahçesi Gürcistan’a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

pasaportsuz-sadece-kimlikle-gidilebilecek-ulkeler

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

Türk vatandaşlarından pasaport istemeyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni, 30 güne kadar vize almaya ihtiyaç duymadan keşfedebilirsiniz. Kuzey Kıbrıs'a gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yapıların başında, Lefkoşa sur içi, Mavi Köşk, , Girne Bellapais Manastırı, Girne Kalesi, Mağusa Lala Mustafa Paşa Cami gelmektedir. Bu arada eski ve fotoğrafsız kimlikler artık KKTC girişlerinde kabul edilmemektedir.

pasaportsuz-sadece-kimlikle-gidilebilecek-ulkeler

MOLDOVA

Moldova'ya da pasaportsuz sadece kimlikle seyahat dönemi başladı. Artık pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle 90 gün vizesiz olarak ülkeye giriş yapabilirsiniz. Moldava’ya gittiğinizde gezilecek ilk rotayı başkenti Kişinev oluşturuyor. Moldova'nın en eski şehri olan Orheiul Vechi, Tanrı Anasının Dormition Manastırı ziyaret için önerilen yerlerden. Moldova’nın yüzü aşkın galeri ve müzeleri gezginlerin mutlaka görmesi gereken yapılardan.

pasaportsuz-sadece-kimlikle-gidilebilecek-ulkeler

UKRAYNA

Pasaporta ihtiyaç duymadan yeni çipli kimliğinizle 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz olarak Ukrayna'ya giriş yapabiliyorsunuz. Başkenti Kiev'de yer alan altın kubbeli Azis Sofya Kathedrali, 11.yüzyıla ait mozaikleri ve freskleriyle meşhur. Dinyeper Nehrine bakan Kiev Pechersk Lavra manastırı muhakkak görülmesi gereken ünlü yapılardan.

AZERBAYCAN

3 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan bildiri ile Türkiye ile olan vize uygulaması kaldırılan Azerbaycan'a vizesiz, pasaport göstermeden sadece yeni tip çipli ve fotoğraflı kimlik belgenizle giriş yapabilirsiniz. Bu vize muafiyetine bağlı olarak iki ülke vatandaşları 90 günü aşmamak kaydıyla pasaportsuz giriş yapılabilir. 90 günü aşan durumlardaysa ikamet izni başvurusu zorunludur.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler