Petrol hırsızları!

DİYARBAKIR merkez Kayapınar İlçesinde, dün gece hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan, 'bomba yüklü' olduğu sanılan kamyonun, BOTAŞ petrol boru hattından çalınan petrolü taşıyan kamyon olduğu ve sürücüsü 'dur' ihtarına uymadığı için lastiklerine ateş edilerek durdurulduğu ortaya çıktı.

Petrol hırsızları!

Merkez Bağlar İlçesine bağlı Pozluk Mezrası yakınlarından geçen BOTAŞ petrol boru hattında basınç düşüklüğü ihbarı yapılması üzerine saat 01.00 sıralarında İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi ekipleri, boru hattı üzerinde keşif ve gözetleme yapmaya başladı.

ATEŞ AÇARAK DURDURDU

Pozluk mevkiinden çıkan şüpheli bir kamyonunu takibe alan askerler, aracın Diyarbakır kent merkezine girmesi üzerine polis ekiplerine haber vererek yardım istedi. Sürücüsü polis ekiplerinin 'dur' ihtirına uymayan kamyon, daha sonra lastiklerine ateş edilerek Kayapınar İlçesinde durduruldu. Durdurulan 45 YA 8195 plakalı kamyonun kasasının içerisine tanker yerleştirildiği görülürken, sürücüsü Y.A. yakalandı. Soruşturma kapsamında petrol hırsızlığına gözcülük yaptığı değerlendirilen bir kişi daha yakalandı. Yakalanan kamyonun içerisinde 10 ton ham petrol bulundu.

Yakalanan araç ile ilgili yapılan incelemede, yakalan aracın şase numarası sorgusunda aracın 4 Aralık 2016 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinden çalındığı asıl plakasını 15 PY 211 olduğu tespit edililrken, olaylı ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler