"Peygamberler Şehri"nden Şırnak'a yardım eli

Şanlıurfa'daki Eyyübiye Belediyesi, terör olayları nedeniyle mağdur olan Şırnak ve Cizre'deki vatandaşlara gıda ve giyim yardımında bulunacak.

Geçen yıl bölgedeki terör olayları sebebiyle zor günler geçiren ve evlerini terk etmek zorunda kalan Şırnaklılara devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve belediyeler de desteklerini sürdürüyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci başkanlığında toplanan belediye meclisi, Şırnak ve Cizre'de zor durumda kalan vatandaşlara yardımda bulunulmasını oy çokluğuyla kabul etti.

YARDIM ELİ UZATILDI

Ekinci, toplantıda yaptığı konuşmada, bölgede yaşanan terör olaylarında mağdur olan Şırnak ve Cizre'deki ailelere 85 bin lira gıda ile kışlık giyecek yardımı yapılacağını söyledi.

İhtiyaç sahibi ailelerin mağduriyetlerini gidermeye çalışacaklarını belirten Ekinci, "Devletimiz Şırnak ve Cizre başta olmak üzere evini kaybetmiş, sokakta ve çadırlarda yaşayan vatandaşlara yardımda buluyor. Bizim yaptığımız bu yardım sadece Şırnak ve Cizre ile sınırla kalmayacak. Yaptığımız bu yardım umuyoruz ki diğer belediyelere de örnek olma niteliği taşır. Diğer belediyeler de evsiz kalanlara ufak da olsa bir yardımda bulunurlar." dedi.

Bu arada, toplantıda, kırsal mahallerin sorunlarının giderilmesi ve ilçede yeni bir kadın merkezinin daha hizmete açılması da kararlaştırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz