Pir'e neden tepki verdi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Kaynartepe Mahallesi ile çevresinde bir süre uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından mahalleye giden HDP Diyarbakır Milletvekili Pir'e, tepki gösteren vatandaşlardan Ali Göçtürk, bu tavrının nedenlerini anlattı.

Pir'e neden tepki verdi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde terör saldırıları nedeniyle Kaynartepe Mahallesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından bölgeye giden HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir'e tepki gösteren vatandaşlardan Ali Göçtürk, bu tavrının nedenlerini anlattı.

Göçtürk, yasağın ardından mahalleyi ziyarete gelen Pir'e, "tahribata devletin neden olduğu" yönündeki ifadeleri üzerine tepki gösterdiğini söyledi. Sokağa çıkma yasağı uygulamasının kaldırıldığı gün, çocukluğunun geçtiği, 30 yıl yaşamını sürdürdüğü Kaynartepe Mahallesi'ne gittiğini anlatan Göçtürk, evlerdeki tahribatı gördükten sonra duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

- "Bunu 'Devlet yaptı' denilmesi bizi öfkelendiriyor"

Pir'in 'Geçmiş olsun' diyerek yanlarından geçmesine öfkelendiğini belirten Göçtürk, şöyle konuştu:

"Devlet Bağlar'daki duruma müdahale etmemiş olsaydı çok sayıda kişi yaşamını yitirebilirdi. Benim tepkiyi gösterdiğim ev roketle tahrip olmuştu. Devlet bugüne kadar hangi eve roket atmış? Algı operasyonu yapmak için gelip bunu 'Devlet yaptı' denilmesi bizi öfkelendiriyor. Bağlarda araçlar yakıldı, tahrip edildi. Bunu devlet değil HDP'nin savunduğu zihniyet yaptı. Gözümüzle gördüğümüz gerçeği çarpıtmaları bizi kızdırdı."

Halk tepki vermediği sürece bu sorunların çözülemeyeceğini söyleyen Göçtürk, "Halkının sesine kulağını tıkarsan, isteklerine cevap vermezsen, dediklerini dikkate almazsan bir gün birileri gelir sana 'dur' der. Bizim de yaptığımız buydu. Onların deyişiyle 'Demokratik tepkimizi' gösterdik" ifadelerini kullandı.

Ali Göçtürk, demokratik haklarını kullandıklarına inandıklarını dile getirerek, tepkilerinde haklı olduklarını düşündüklerini vurguladı.

HDP'nin, 'Bizi Meclise gönderin. Artık silahların susması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız" diyerek oy istediğini belirten Göçtürk, vatandaşların Sur'da ve Bağlar'da yaşadığını mağduriyeti anımsattı.

Göçtürk, "İnsanlar Sur'dan kaçıp Bağlar'a geldiler. Bağlar'daki insanın evini alıp gideceği başka bir yer yok. Onların oturduğu yerlerde kiralar bin lira. Sur'dan kaçan mazlum halk bin lira kira nasıl verebilir? Sözde bu halkın refahı için çalışıyorlar. Halktan yüzde 80 oy aldılar. Halka reva gördüğünüz bu mu? Eğer bu ise bu halk artık buna 'dur' diyecek. 'Dur' demenin vakti gelmiştir. Biz o vaktin de bu vakit olduğun düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz