Görüş Bildir

PKK tarafından katledilenler anıldı

Çınar ilçesine bağlı Karacadağ bölgesindeki Yıllarca ve Bulutçeker köylerindeki kabirler, Kurban Bayramı nedeniyle ziyaretçi akınına uğradı

PKK tarafından katledilenler anıldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Karacadağ bölgesinde bulunan Yıllarca ve Bulutçeker köylerindeki kabirler, Kurban Bayramı nedeniyle ziyaretçi akınına uğradı.

Şehitler Kervanı Platformunca düzenlenen programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konvoy halinde yola çıkan halk, ilk olarak terör örgütü PKK tarafından katledilenlerin defnedildiği Yıllarca köyündeki mezarlığı ziyaret etti.

Mezarların başında okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualardan sonra Bulutçeker köyüne hareket edildi.

MEZARLARI BAŞINDA ANILDILAR

Mezarlıkta Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından konuşan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, Kürt halkının mayasında İslam’ın olduğunu belirterek "Bu bölge Karacadağ bölgesi. Onlara, değerli kardeşlerimiz cemaatin gölgesi altında İslami hizmet ve faaliyetlerde bulunup, onları irşad edip, İslam ile tanıştırıp, İslam’ı insanlara güzel halkı ile anlatıp onların etkisini ciddi oranda kırmışlardı." diye konuştu.

Programa, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ve Vedat Turgut ile HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi