PKK'lı Keskin nişancı vuruldu

Lice ilçesinde etkisiz hale getirilen kadın militanın üzerinde keskin nişancı tüfeği bulundu.

PKK'lı Keskin  nişancı vuruldu

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, bir kadın militan etkisiz hale getirildi.

KESKİN NİŞANCI KADIN MİLİTAN

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Lice kırsalında arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ve  PKK mensupları arasında sıcak temas sağlanması sonucu çatışma çıktı.

ELE GEÇİRİLEN SUİKAST TÜFEĞİ

Çatışmada, bir kadın militan etkisiz hale getirildi. PKK'lı kadının üzerinde keskin nişancı tüfeği bulundu.

İlçede, PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor.

ŞEHİT KORUCU 4 ÇOCUK BABASI

Buarada, Ömerli İlçesi'ne bağlı Beşikkaya Köyü kırsalında PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan köy korucusunun 44 yaşındaki Hasan Gündüz olduğu açıklandı. Örgüt üyelerinin açtığı ilk ateşle Hasan Gündüz'ün şehit olduğu saldırıda, kimliği henüz açıklanmayan bir vatandaşın da yaralandığı ve Ömerli Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Evli ve 4 çocuk babası olan geçici köy korucusu Hasan Gündüz için yarın Mardin Garnizon Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlenecek.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ

Mardin'in Savur ilçesinde düzenlenen operasyonda, 3 ton patlayıcı yüklü minibüs ele geçirildi.  Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Terör örgütü mensuplarınca patlayıcı yüklü bir minibüsün bombalı saldırıda kullanılacağı" bilgisi üzerine, emniyet ve jandarma ekiplerince çalışma başlatıldı. Savur ilçesinde düzenlenen operasyonda, Kırkdirek Mahallesi'nde bir evin garajında minibüs bulundu. Minibüste uzman ekiplerce yapılan aramada ise 3 ton patlayıcı tuzaklandığı belirlendi. Tuzaklanan patlayıcı güvenlik güçlerince kontrollü şekilde infilak ettirildi.

ÇUKURCA'DA PKK'YA DARBE

 Dün sabaha karşı Çukurca'nın Irak sınırındaki, sarp vadiler ve mağaraların bulunduğu Güven Dağı bölgesine bir grup PKK'lının bulunduğu tesbit edildi. Bunun üzerine anında geniş çaplı operasyon başlatıldı. Örgüt üyelerinin tesbit edildiği bölgeye gidilirken, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada Yüzbaşı Özgür Çevik ile Uzman Çavuş Murat Özer şehit oldu, 5 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, operasyonda ilk belirlemelere göre 21 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Güven Dağı bölgesinde Kobra helikopterleri desteğinde geniş çaplı takip operasyonu sürüyor.  Sınırın sıfır noktasında bulunması ve önemli bir geçiş güzergahı olması nedeniyle teröristlerin sık sık sızmaya çalıştığı bölgede, güvenlik güçleri aldıkları önlemlerle terör örgütüne ağır darbeler indiriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler