PKK'nın Güroymak sorumlusu öldürüldü

BİTLİS'in Güroymak İlçesi'ne bağlı Bölmedere Köyü kırsal kesiminde jandarma ekipleri tarafından sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada PKK'nın sözde Güroymak sorumlusu olduğu açıklanan 1 PKK'lı ölü, biri de yaralı olarak ele geçirildi.

PKK'nın Güroymak sorumlusu öldürüldü

Bitlis Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Adem Özen-17 operasyonu kapsamında dün saat 22.30 sıralarında Güroymak İlçesi'nin Bölmedere Köyü kırsalında örgüt üyelerine yönelik operasyon başlatıldı.

BÖLGE SORUMLUSU

Operasyon sırasında çıkan çatışmada PKK'nın Güroymak sorumlusu olduğu belirlenen bir örgüt militanı ölü, bir de yaralı olarak ele geçirildi.  PKK'lıların yanında M-16 piyade tüfeği, 1 Kalaşnikof, 'Sigsauer' marka tabanca ve 4 l bombası ele geçirildiği belirtildi. Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada , "Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde teröristlerle mücadele operasyonlarına kararlılıkla devam edecektir" denildi.

BAŞINA 1 MİLYON TL ÖDÜL KONULMUŞTU

Genelkurmay Başkanlığı, Bitlis'in Güroymak İlçsinde 1 ölü ve 1 yaralı olarak ele geçirilen PKK'lılarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, öldürülen PKK'lılardan sözde Güroymak sorumlusu 'Rojhat Vartinus' kod adlı M.N.Ö olduğu ve bu teriröst için 1 milyon TL para ödülü konulduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, 11 Ekim 2016 tarihinde Bitlis ili Güroymak ilçesi kırsalında istihbarata dayalı pusu-dinleme faaliyeti icra edildiği sırada, teröristlerle sağlanan temas neticesinde ele geçirildikleri belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler