Pusu Kurarken Yakalandı, Serbest Bırakıldı

Diyarbakır da şiddet gördüğü eşi tarafından öldürülen Ayşe Altan'ın (31) kardeşi katil eniştesini vurmak için duruşma saatinden önce mahkeme kapısının yolunu tutmuş ve dava çıkışında üzerinde bulunan silahla intikam almaya kalkmıştı. Motosikletli Yunus polis ekiplerinin H.G. isimli gençten şüphelenmesi üzerine yakalanan ve her şeyi itiraf eden genç polis ekiplerince gözaltına alındı.

Pusu Kurarken Yakalandı, Serbest Bırakıldı

Motosikletli Yunus polis ekiplerinin H.G. isimli gençten şüphelenmesi üzerine yakalanan ve her şeyi itiraf eden genç polis ekiplerince gözaltına alındı. 

Olay, 16 Eylül´de sabah saatlerinde, Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde meydana geldi. 4 çocuk annesi Ayşe Altan, eşi Abdülhamit Altan tarafından pompalı tüfekle vuruldu. Sesleri duyan komşuların ihbarıyla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Ayşe Altan'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Altan'ın cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olay yerinde inceleme yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Abdülhamit Altan'ın Mardin'e kaçtığını belirledi. Polisin, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, olayda kullanılan silahla yakaladığı şüpheli gözaltına alındı. Çiftin 4 çocuğu ise yakınlarına teslim edildi. Ayşe Altan´ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilerek toprağa verildi.

Cani Enişte Tutuklandı

Kaynak: Diyarbakır Söz