Ramazanda kadına şiddette sevindiren düşüş

AİLE ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, önceki aya göre ramazanda kadına yönelik şiddette düşüş gözlendiğini açıkladı.

Ramazanda kadına şiddette sevindiren düşüş
Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, kentte geçen yıl 16 Haziran'da hizmete giren Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ile ilgili bilgi verdi. ŞÖNİM'in amacına değinen Konan, "Merkezimize sadece şiddet gören kadınlar değil, aynı zamanda aile içinde yaşanan sorunlarından dolayı psiko-sosyal desteğe ihtiyaç duyanlarda başvuru da bulunuyor. Merkezde aynı zamanda sadece şiddet gören değil, şiddet gösterene de hizmet verilmektedir. Şu ana kadar 1 yıl içinde 140 başvuru aldık. Eşlerin yaşadığı sorunlar genellikle evlilik öncesi birbirini daha iyi tanıyamamaları ve iletişim eksikliklerinden kaynaklanıyor. Bu sorunları giderdiğimiz takdirde, Manisa'da şiddeti sona erdireceğiz" dedi.
RAMAZANDA AZALMA
Merkezde çalışmaları aile odaklı sürdürdüklerini belirten Konan, "İçinde bulunduğumuz ramazan ayına denk gelen haziran ayında, bugün itibariyle 22 başvuru aldık. Bir önceki mayıs ayında ise toplamda 37 başvuru aldık. Başvuru yapan kadınları merkezde misafir ediyoruz. Can güvenliği tehlikedeyse kadın sığınma evine veya adli birimlere yönlendiriyoruz" diye konuştu.DHA

Kaynak: DHA