Görüş Bildir

Rapordaki ürkütücü gerçek!

Emniyet Müdürü Sağlam, korkunç bir iddiada bulunarak, kentte bazı ailelerin çocuklarını suçta kullandığının belirlendiğini öne sürdü.

Rapordaki ürkütücü gerçek!

Diyarbakır polisi, sokak satıcılarına yönelik yaptığı çalışmada esnaf görümündeki zahir tacirlerinin çocukları nasıl zehirlediğini ortaya çıkardı. Diş laboratuvarı ve motosiklet tamircisi görümündeki iki işyerinin gençleri zehirleyen tacirler olduğu belirlendi. Sokak satıcılarının polisin takibinden kurtulmak için motosiklet tamircisinden aldığı esrar ve eroini, diş laboratuvarı kisvesi adı altında faaliyet gösteren işyerinde içtikleri belirlendi.

UYUŞTURUCU KULLANIMI VE SATICI

Çalışmalarla ilgili yardımcısı İlyas Burunak ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Emniyet Müdürü Sağlam, bu yıl 408 sokak satıcısı hakkında işlem yaptıklarını bunlardan 140'ının cezaevine gönderildiğini söyledi. Sağlam, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise geçtiğimiz ay düzenledikleri operasyonda gözaltına alınan 93 kişiden 51'inin tutuklandığını 19 kişi hakkında yakalama kararının çıkarıldığını kaydetti.

'Sokak satıcılarına' yönelik aldıkları ihbarlar doğrultusunda 32 uygulama yaptıklarını anlatan Sağlam, bu çalışmalardan bin 440 adet satışa hazır fişek halinde daralı 9 kilo kubar esrar maddesi, 160 adet satışa hazır fişek halinde daralı 3 kilo toz asrar maddesi, 120 adet plaka halinde daralı 400 gram plaka esrar maddesi, fişek halinde getirilmek üzere bulundurulan 20 paket halinde daralı 65 kilo kubar esrar maddesi, fişek halinde getirilmek üzere bulundurulan 15 paket halinde daralı 8 kilo toz esrar maddesi ve uyuşturucu nitelikli toplam 950 adet hap ele geçirdiklerini belirtti. Sağlam, bu uygulamalarla ilgili 12 kişinin tutuklandığını kaydetti.

"EBEVEYNLER ÇOCUKLARINI KULLANIYOR"

Sağlam, gözaltına aldıkları şahıslardan birinin motosiklet tamircisi kisvesi altında faaliyet gösterip aynı zamanda uyuşturucu nitelikte hap ve esrar maddesi sattığını, başka bir şahsında, diş laboratuvarı olarak faaliyet gösteren bir iş yerinde, plaka şeklinde esrar maddesi, kubar ve toz esrar maddeleri ve çok miktarda uyuşturucu nitelikli hap sattığı tespit edildiğini kaydetti. Sağlam, 6 ay süren ciddi gayretlerle yapılan çalışmalar sonucu, geçen ay sabahın erken saatlerinde başta Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi ve Sur ilçesi ara sokakları olmak üzere Diyarbakır genelindeki okul önlerinde, parklarda, kafelerde, tren rayları civarında ve tespit edilen 64 ikamet ve 7 iş yerinde mahkeme kararı ile yapılan arama ve uygulamalar sonucunda ise 4 adet ruhsatsız tabanca, çok miktarda kubar esrar maddesi ele geçirildiğini hatırlattı. Sağlam, " Bu başarılı planlı operasyonda 93 şüpheliden 74 şahıs yakalanmış ve şahıslardan 51'i adli makam tarafından tutuklanmış, 19'u için yakalama müzekkeresi çıkarılmış, 23 şahısın da tutuksuz yargılanması devam etmektedir. Gözaltına alınan şahıslardan 18'i çocuk yaştadır, bunları ebeveynleri uyuşturucu işinde kullanıyor. Ayrıca operasyon kapsamında tutuklanan 11 şahsın hırsızlık ve yan kesicilikten kayıtları olduğu ortaya çıkmıştır." şeklinde konuştu.

"DAR SOKAKLAR UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE"

Bu yıl yaptıkları operasyonlarda kırsalda ekilip Diyarbakır'a getirilen 2 ton 125 kilogram esrar maddesini ele geçirdiklerini anlatan Sağlam şunları söyledi: " Zehir tacirlerinin kullandığı 34 araca el konulmuş, şahıslardan alınan 6 adet çeşitli marka ruhsatsız tabancaya işlem yapılmıştır. Uyuşturucu satışının genellikle metruk, dar sokaklarda yapıldığını bundan dolayı da sokak satıcılarıyla mücadelenin zor olduğunu ve bunun, uyuşturucu ile mücadeleyi zorlaştırdığını, bazı sokak satıcılığı yapan kişilerin aynı zamanda hırsızlık ve yan kesicilik gibi suçları da işlediği görülmektedir. Diyarbakır polisi olarak uyuşturucu ile mücadelede kararlı olduğumuzu ve sonuna kadar devam edeceğimizi halkımızın bilmesini, aynı zaman da vatandaşlarımızdan, uyuşturucu konularında duyarlı olmalarını, insanlarımıza ve çocuklarımıza zarar veren bu şahısları polise bildirmelerini bekliyoruz. Bu mücadelede vatandaşımızın desteği bizim için önemlidir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi