Rektör'den CHP'ye ziyaret

Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, CHP İl Başkanı Halil Tokul'u ziyaret etti. Ziyarette yer alan ve üniversitelerdeki 'FETÖ' örgütlenmesinden yakınan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kendisinin de örgütün mağdurlarından olduğunu söyledi.

Rektör'den CHP'ye ziyaret

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul'u ziyaret etti. Ziyarete, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç ve partililer de katıldı.

CHP İl Başkanı Halil Tokul, üniversitenin gelişmesi için üzerine düşen görevleri yapacaklarını belirterek, öğrencilerinin şehirde yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak için de çalıştıklarını söyledi.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ise partilerin demokrasinin vazgeçilmez kurumları olduğunu dile getirdi. Çelebi, "Demokrasinin gelişmesi, kökleşmesi, ülkenin iktisadi anlamda ilerlemesi, toplumda birliğin, beraberliğin tesis edilmesi, bilim ve teknolojinin gelişmesi manasında üniversitelerin misyonu var. Üniversiteler toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşmak zorundadır" dedi.

Ziyarete katılan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise üniversitelerde 'FETÖ' yapılanmasına dikkati çekti. Kendisinin de bu yapıdan zarar gördüğünü açıklayan Biçer, girdiği sınavı kazanmasına rağmen üniversitedeki yardımcı doçentlik görevlerine 'FETÖ' yanlılarının yerleştirildiğini söyledi.

Biçer, "Gönül isterdi ki o günlere ait güzel anılarım olsun. Uzmanlığımızı aldıktan sonra yardımcı doçentlik makamlarını doldurmamız gerekirken ne yazık ki o dönemden beri başlayan belli tarikat mensuplarının, belli yandaşların, çıkar çevrelerin yönlendirmeleri ve bu kadroların doldurulması sonucunda ne yazık ki bugünlere geldik. Yani bugünlere gelinen sürecin ilk mağdurlarından birisiyim. Bu süreci çok iyi yaşadım. Oysaki sürekli liyakat diyoruz. Belki de bu yaşadığım süreç siyasete girmemin en önemli nedenlerinden birisidir. Çünkü eşitsizliği, adaletsizliği direk yaşamış biriyim. 

Bundan sonra en büyük hedeflerimden birisi uzmanlığını almış herhangi bir üniversiteden mezun olmuş birinin yardımcı doçentlik ve sonrasındaki sınavlarda mutlaka merkezi sistem, bilimsel objektif ve tarafsız sınavlarla bu kadroları doldurmasıdır" diye konuştu.

Kaynak: DHA