Sağlıkçılar ayakta

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Kaya "Bu saldırılar, en çok bölge insanımıza zarar vermekte, insanların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir"

Sağlıkçılar ayakta

Diyarbakır, Bingöl, Mardin ve Siirt'te Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerdeki çalışanlar, terör örgütü mensuplarının, ambulanslara, sağlık personeline ve hastanelere yönelik saldırılarını kınadı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanları adına açıklama yapan Başhekim Vekili Sedat Kaya, sağlık çalışanlarına yönelik saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

TERÖR SALDIRILARI

Vatandaşın en temel haklarından sağlık hakkının engellemesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetlediklerini belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, insanların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez. Hiçbir dinde, kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar, çağdışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir."

MARDİN'DEKİ TEPKİ

Mardin Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen grup adına açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarla, genç, yaşlı, çocuk, bebek demeden tüm halkı hedef alan eli kanlı terör örgütünün, sağlık çalışanları, ambulans ve hastanelere yönelik alçakça saldırılarına devam ettiğini kaydetti.

Terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda 3 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini anlatan Yavuz, "Son olarak Hakkari Şemdinli'deki devlet hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli'de bizlerden sağlık hizmet bekleyen halkımız gördü. Bu tür saldırılar kabul edilemez" dedi.

Açıklamaya, İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş de katıldı.

BİNGÖL İNSANI DEĞERLER

Bingöl Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları adına açıklamayı yapan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Tuba Eyüpkoca, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların terörün gerçek yüzünü gösterdiğini ifade eden Eyüpkoca, çalışanların ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemlerin, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğinde olduğunu vurguladı.

Teröre karşı en büyük cevabın birlik ve beraberlik içinde hareket edilerek verileceğini dile getiren Eyüpkoca, tüm engellemelere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanlara hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, "Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldıramayacak" diye konuştu.

SİİRT'TEKİ SAĞLIKÇILAR

Siirt'te de sağlık personelleri, Devlet Hastanesi önünde bir araya geldi.

Basın açıklamasını okuyan İl Sağlık Müdürü Serkan Aslan, "Aile Hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır’da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak'ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi" ifadelerini kullandı.

Açıklamaya, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fikret Van, Halk Sağlığı Müdürü Bahadır Özdemir de katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz