Sakın ha Kış lastiği takmayı unutmayın, Zorunlu Kış lastiği cezası el yakar!

Havalar git gide soğumaya başladı. İnsanlar şimdiden Google’da ‘Kış lastiği nereden alabilirim, kış lastiği takmak zorunlu mu, kış lastiği nasıl takılır, kış lastiği takılmazsa cezası ne kadar’ gibi sorular sormaya başladı bile. Peki, kış lastiğiyle ilgili bilinmeyenler ve ceza uygulamaları nedir? İşte ayrıntılar haberimizde..

Sakın ha Kış lastiği takmayı unutmayın, Zorunlu Kış lastiği cezası el yakar!

AA’nın haberine göre; Her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre, Bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecek. Bu kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira ceza ve ceza puanı yaptırımı uygulanacak.

ÖNLEMİNİ ALMAYANLARIN ARABASINA EL KONULACAK!

Kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatılan uygulamayla, karlı havalarda yolların kapanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Yetkili ekipler, bu yıl tedbirsiz, hazırlıksız yola çıkan araçları daha sıkı denetleyecek ve kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği olmayan araçların yola devam etmelerine izin vermeyecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz