Şanlıurfa’da bir genç babasını öldürdü, annesini yaraladı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, 18 yaşındaki Esat Abdan, tartıştığı babasını öldürüp, annesini yaraladıktan sonra polise teslim oldu.

Şanlıurfa’da bir genç babasını öldürdü, annesini yaraladı

Olay, öğleden sonra Abdalağa Mahallesi'nde meydana geldi. Besicilikle uğraşan 51 yaşındaki Hüseyin Abdan ile oğlu Esat arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmada iddiaya göre öfkelenen Esat Abdan, ekmek bıçağı ile babasına rastgele vurmaya başladı, bu sırada kendisine engel olmaya çalışan 49 yaşındaki annesi Keski Abdan'ı da kolundan yaraladı. Babasını öldürüp, annesini yaralayan Esat Abdan, olayın ardından kaçtı. Sesleri duyan komşuları ise Abdan çiftinin yardımına koşup, polis ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaralı kadını hastaneye götürürken, yaşamını yitiren Hüseyin Abdan'ın cesedi ise polislerin incelemesinin ardından otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Babasını öldürüp, annesini yaraladıktan sonra kaçan Esat Abdan ise bir süre sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz