SBS şampiyonları ödüllerini aldılar!

‘Hayata Tutunan Minik Eller’ projesi kapsamında SBS sınavına hazırlanıp en yüksek başarı puanını alan 17 öğrenci ödüllendirildi.

SBS şampiyonları ödüllerini aldılar!

Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Sur Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince yürütülen ‘ Hayata Tutunan Minik Eller’ projesi kapsamında 2011 – 2012 Eğitim Öğretim yılında SBS sınavına hazırlanıp en yüksek başarı puanını alan 17 öğrenci ödüllendirildi.

SBS ŞAMPİYONLARI

Ödül törenine İl Valisi Mustafa Toprak, Sur Kaymakamı Mustafa Kılıç, başarılı öğrenciler, aileleri ve diğer yetkililer katıldı. Sur Kaymakamı Kılıç, “Hayata Tutunan Minik Eller projesini sosyal hayatlarını da kapsayacak şekilde çok geniş tuttuk. Öğrencilerimizle birlikte ağaç diktik, satranç turnuvaları ve sinema faaliyetleri oldu. Tabii ki öğrencilerimizde kendilerine sağlamış olduğumuz bu imkânları çok iyi değerlendirdi” dedi.

VALİ ÖDÜL VERDİ

İl Valisi Toprak ise, öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başladı. Toprak, "Toplum içerisinde herkesin maddi imkânları yeterli olamayabiliyor. Bu yüzden biraz daha düşük gelirli ailelerimizi desteklemek, hayata tutunabilmek isteyen ve bu fırsat eşitliğinden pay almak isteyen çocuklarını bu imkânlarla Devletimizin verdiği bu imkânlarla buluşturuyoruz. Bu projelerin daha da artması gerekiyor" diye konuştu.

ALIN TERİ AKITMAK

Vali Toprak şöyle dedi: "Alın teri akıtmak, fedakârlık yapmak, öz değerlerimiz ile birlikte yapılan bu yardım çalışmalarına üzerine düşen katkı yapma görevini yani başarılı olmayı gerektiriyor. Ki bunu sizler başardınız. Bizim yüzümüzü, kendi yüzünüzü, ailelerinizin yüzlerini pak eylediniz. Bu yapılan çalışmaların sizin geleceğini güzel kılmak için ortaya konulduğuna inandığınız, güvendiğiniz için bu başarıyı sağladınız. Gençlerimiz de bu hizmetlerin vefasını üniversiteye giderek, güzel meslekler edinerek, hayalini kurduklarını işin sahibi olarak ülkemize, devletimize, milletimize, ailelerimize ve tabi ki suyunu içip ekmeğini yediğimiz memleketimize güzel hizmetler yaparak gösterecektir."

DİYARBAKIR'A DEVLET İMKANI

"Diyarbakır’da Devletimizin, her bir bakanımızın yürütme temsilini yapıyorum. Bu sorumlulukla her bir vatandaşımıza karşı Devletimizin ilgisini, alakasını, yardımını, güler yüzünü göstermek için çalışıyorum. Buna rağmen vatandaşımız, Devletin yardım elleri bana uzanmıyor diyorsa, bu durumda bir iletişimsizlik ve sorumsuzluk var demektir" diyerek konuşan Vali Toprak, şöyle dedi:

"Çünkü Devletimizin kolu Diyarbakır’ın en uç mezrasındaki vatandaşımıza uzanmak durumundadır. O kişi zulüm edicilerin zulmünden uzak olduğuna, her türlü tehlikeden uzak olduğuna emin olmak durumundadır. Yani anne ve babalar da, Devlet kurumları da aynı sorumluluğa sahiptirler"

Konuşmaların ardından en yüksek başarıyı gösteren Sultan Akıncı ve Çimen Afşin adlı öğrencilere Sayın Valimiz Mustafa Toprak tarafından diz üstü bilgisayar hediye edildi. Dereceye giren diğer 15 öğrenciye de bisiklet hediye edildi. Projeye destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Toprak, törene katılan öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler