Şehit Kaymakam Safitürk'ün adı parka verildi

Uğradığı terör saldırısında şehit olan Mardin'in Derik ilçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün ismi yeni yapılan çocuk parkına verildi.

Şehit Kaymakam Safitürk'ün adı parka verildi

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Pervari ilçesinin Beğendik Beldesinde şehit Kaymakam Safitürk'ün adının verildiği çocuk parkının açılışını yaptı.

Çocuk oyun parkının şehit kaymakamın adının yaşatılması için yapıldığını belirten Vali Atik, açılışa gelen çocuklarla yakından ilgilenerek, sohbet edip, hediyeler verdi.

Atik açılışın ardından, Pervari- Doğan köyü Yazlıca (Herkol) Dağı kırsalında bölücü terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonda yaralanan köy korucusu Ramazan Gündüz'ü de evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Güvenlik korucusu Ramazan Gündüz ve ailesiyle bir süre sohbet ederek, isteklerini dinleyen Vali Atik, "Devlet olarak her zaman gazilerimizin, şehitlerimizin yanındayız. Mukaddes vatan toprakları için bedenlerini siper eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum." dedi.

Vali Atik daha sonra Beğendik Belde sakinleri ve Pervari ilçesine bağlı, Karşıkaya, Keskin ve civar köylerin muhtarlarıyla belde meydanında buluştu.

Atik'e Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay eşlik etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz