Seyhan'da Kazanılan Çocuklar projesi amacına ulaştı

Seyhan Belediyesi’nin Kalkınma Bakanlığı’na bağlı Sosyal Destek Programı (SODES) işbirliğiyle ‘Seyhan’da Kazanılan Çocuklar’ projesi kapsamında düzenlediği ‘madde bağımlılığı ile aile içi iletişim seminerleri büyük ilgi gördü.

Seyhan'da Kazanılan Çocuklar projesi amacına ulaştı

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen çifte seminerin açılışında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, belediyeciliğin sadece temel hizmetlerle sınırlı olmadığını, halka dönük sosyal projeler üretilmesi konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Seyhan Belediyesi’nin geride kalan sekiz yıllık dönemde sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye genelinde adından söz ettirdiğini belirten Öztürk, “Toplumda en fazla mağdur olmuş kesimlere dönük hizmetlerimizi artık Türkiye örnek almaktadır. Engelliler Okulu, Yetiştirme Yurdu, Huzurevi ve Meslek Edindirme Merkezlerimiz diğer belediyelerimize örnek çalışmalar olarak faaliyet vermektedir” dedi.

Adana Valiliği, Seyhan Belediyesi ve SODES işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Seyhan’da kazanılan çocuklar’ projesi kapsamındaki çifte seminerin ilk konuşmacısı Psikiyatrist Dr. Hamza Avcı oldu.

Dr. Avcı, madde bağımlılığı ile mücadele hakkında konuşurken bu konudaki en önemli görevin önce kişiye, sonra ailesine ardından topluma düştüğünü belirtti. Avcı, “Uyuşturucu kullanımı sıklıkla arkadaş grupları arasında bir özenti şekliyle başlar. Daha sonra bu özenti hali bağımlılık şekline dönüşür ve kişiye, çevresine ve topluma zarar verir bir hale gelir. Bağımlılıkla mücadelenin ilk adımı kişilerin bu zararlı maddelerle ilişkisinin hiç başlamadan önlenmesidir” diye konuştu.

Psikiyatrist Dr. Hamza Avcı’nın ardından oğlu Endüstri Mühendisi Barış Avcı kürsüye çıktı. 2000 Evler ve Sarıhamzalı SEYMER’de ilköğretim öğrencilerine yönelik Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Hazırlık Kursu’na devam eden öğrenciler ile öğrenci velilerinin dinleyici olarak katıldığı seminerde konuşan Barış Avcı aile içi iletişimi anlattı.

Avcı, Aile İçi İletişimin sağlıklı olmasında temel kuralın yaşı ve sosyal konumu ne olursa olsun kişinin kendisini karşısındakinin yerine koyup ‘empati’ yapmaya başlaması olduğunu belirtti. Ergenlik çağındaki gençlerin anne–baba ve sosyal çevreleriyle ilişkisi ve sınava hazırlanan öğrencilerin durumları hakkında da örneklemeli anlatımlar yapan Barış Avcı’nın seminer sunumu dinleyicilerin sorularını cevaplandırmasıyla sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz