Sezai Karakoç vefatının birinci yılında Diyarbakır'da anıldı

DİYARBAKIRLI edebiyatçı ve düşünür Sezai Karakoç, ölümünün yıl dönümünde memleketi Diyarbakır'da anıldı.

Sezai Karakoç vefatının birinci yılında Diyarbakır'da anıldı

Diyarbakırlı ünlü edebiyatçı ve düşünür Sezai Karakoç, vefatının birinci yıl dönümünde memleketi Diyarbakır'da anıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve vatandaşlar katıldı.

Program ‘Ben Bir Diriliş İşçisiyim Sezai Karakoç Dökümantasyon Sergisi’ ile başladı. Vali ve beraberindekiler sergisinin açılış kurdelesini kestikten sonra eserleri inceleyerek bilgi aldı. Açılış konuşmasını yapan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, çok önemli bir etkinliği yapmanın huzurunu yaşadığını söyledi.

SU, O BİR DİRİLİŞ İNSANIYDI

Vali Su, “Bu topraklar tarihten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetler içerisinde birçok değerli insan yetişmiş. İşte Diyarbakır’ımızın yetiştirdiği önemli fikir, düşünce insanlarından birisi de Sezai Karakoç'tur. Gerçekten o bir diriliş insanıdır. İdealleri olan bir insandır. Diyarbakır birçok değerli insan yetiştirmiş, şair, yazar, sanatçı. İşte Sezai Karakoç da bunların en önemlilerinden biidir. Şair, yazar, düşünür, fikir insanı, kendisinde her türlü güzelliği toplamış çok değerli bir insandır. Fikirleriyle bugün yine önümüzü aydınlatan çok değerli bir fikir insanıdır. Bu anlamda kendisini saygıyla, minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler