Sıcak temas

Beytüşşebap'ta PKK'dan bombalı tuzak; 1'i asker 2 şehit verilirken, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Sıcak temas

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi kırsal kesiminde PKK'lı teröristler tarafından araziye döşenen patlayıcı, bölgede tarama faaliyetinde bulunan askerlerin geçişi sırasında patlatıldı. Saldırıda 1 asker ile bir köy korucusu şehit olurken, 4 asker ve 1 korucu yaralandı.

Beytüşşebap İlçesi Ayvalık köyü Hisarkapı mevkiinde PKK'lı teröristler, araziye yerleştirdikleri patlayıcıyı, bu sabah bölgede arama faaliyetinde bulunanan güvenlik güçlerinin geçişi sırasında patlattı. Patlamada 1 asker şehit oldu, 4 asker ve 1 köy korucusu yaralandı.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Patlamadan sonra bölgede olduğu belirtilen teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkarken, yaralı asker ve korucu Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

KORUCU ŞEHİT OLDU

Buarada,  Ayvalık köyünün Hisarkapı mevkisinde askerlerin arazi arama faaliyeti gerçekleştirdiği sırada teröristler, önceden tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirdi.  Patlamada bir geçici köy korucusu şehit düştü, biri ağır 3 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı.

KORUCU İÇİN TÖREN

Köy korucusu İhsan Öter için tören yapıldı. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törende, 30 yaşındaki şehit Öter'in Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu, dua edildi.  Öter'in annesi ve eşi törende gözyaşı döktü.

İNTİKAM YEMİNİ ETTİ

Baba Ramazan Öter, oğlunu kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bütün dünya duysun beni ki buradan intikam yemini ediyorum. Bunlar Komünist, bunların Kürtlükle,  Müslümanlıkla alakaları yok. Şerefime yemin ediyorum yok. Ama ben yeminliyim. Namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum ki oğlumda ne kadar parmak varsa ben de o kadar teröristin canını alacağım." ifadelerini kullandı.

ŞEHİDE UĞURLAMA TÖRENİ

Buarada, Besta-Dereler Mevkii'nde PKK'lılarla önceki gün çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Sercan Öklük için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törenden sonra şehidin cenazesi memleketi Ordu'ya gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz