SİİRT'TE YOLSUZLUK OPERASYONUNDA 5 TUTUKLAMA

SİİRT'TE YOLSUZLUK OPERASYONUNDA 5 TUTUKLAMA

SİİRT'TE YOLSUZLUK OPERASYONUNDA 5 TUTUKLAMA

Siirt, Eruh, Kurtalan ve Gökçebağ belediyelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 38 kişiden 5'i hakkında tutuklama kararı çıktı.

10 gün önce Emniyet Müdürlüğü Aralarında Siirt Belediyesi'nin de bulunduğu Kurtalan, Eruh ve Gökçebağ belediyelerine baskın düzenlemişti. Eruh ve Kurtalan belediyelerine yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve çıkarıldıkları Siirt Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 38 şüpheliden 5'i hakkında bir üst mahkemeye itiraz ederek, tutuklanmaları yönünde talepte bulundu. Soruşturma dosyasını inceleyen 2. Asliye Ceza Mahkemesi, aralarında Eruh Belediye Başkanı Melih Oktay'ında bulunduğu 5 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tutuksuz yargılanan zanlılardan Siirt Belediyesi Muhasebe Müdürü Zeki Gündüz, Kurtalan Belediye Başkan yardımcısı Çaçan Yorulmaz ve Gökçebağ Muhasebe müdürü İzzet Uğur, gözaltına alınarak tutuklanma talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Siirt E tipi cezaevine gönderildi. Aynı suçlardan haklarında tutuklama kararı çıkartılan Eruh Belediye Başkanı Melihan Oktay ve Belediye Meclis üyesi ve İmar komisyonu üyesi Bayram Kaçar belirttikleri adreslerde olmadıkları ve il dışında olduklar için yakalanma haklarında emri verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz