Şike davasında büyük gün!

Futbolda şike davasında bugün Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların tahliyesi görüşülecek.

Şike davasında büyük gün!

Çağlayan'da görülen futbolda şike davasında bugün Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların tahliyesi görüşülecek. Bugün sanık avukatlarının tahliye taleplerinin mahkemeye bildirmesi ve kararın akşam saatlerinde verilmesi bekleniyor.

Tahliye beklentisi içinde olan Fenerbahçeli taraftarlar, Çağlayan Adliyesi önünde toplanmak için organize olmuş durumda.

Davanın dünkü duruşmasında, Aziz Yıldırım salı gününden yarım kalan savunmasını tamamlamış, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan ve Mehmet Yenice de savunmalarını yapmışlardı.

ŞİKE DAVASININ BUGÜNKÜ DURUŞMASINDA YAŞANANLAR

Ahmet Çelebi: Somut delil yok, İlhan Bey'in '3 koldan çalışıyorum' lafı şikeye yorulmuş. Başka bir şey yok.

Ahmet Çelebi: Fenerbahçe, İstanbul Belediye'yi yenemiyorsa zaten şampiyon olmasın. Böyle saçma şey olur mu? Takip edenler sürekli kurgulamış. Elimde poşet bile yok, nasıl para vermişim?

11:50 Sivasspor Yöneticisi Ahmet Çelebi'nin savunmasına geçildi.

11:45 Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Ben hayırlı kararlar alabiliriz demedim; sağlıklı kararlar alabiliriz dedim" şeklinde bir açıklama yaptı.

11:40: Yusuf Turanlı'nın avukatı, "Müvekkilimle ilgili Korcan, İbrahim Akın tahliye edildi. Tape dışında maddi delil yok. "Maçlar izlense, bahsi geçen futbolcuların yüksek performans gösterdiği görülür. Transfer görüşmeleri her zaman yapılır." dedi

11:30- Yusuf Turanlı'nın savunmasının ardından avukatı söz aldı.

- Yusuf Turanlı, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin 'Hangi takımı tutuyorsunuz ve hangi kulübün kongre üyesisiniz?' sorularına cevap vermedi.

Yusuf Turanlı: Tapelerde yer alan 'Kaleye gitmiyor Fener' lafım bir futbol terimidir. Böyle konuşuruz. Biz metrelerle konuşmayız ki.

Yusuf Turanlı: İki Beşiktas-İstanbul Belediye maçında da İskender gol attı. Birinde İbrahim Akın attı. Sağolsunlar lehime tapede koymuşlar. İlk devre maçını konuşmamıza 'şike' denmiş.

Yusuf Turanlı: Korcan ile 17.05 tarihli görüşmemden önce Tayfur Havutçu beni arıyor; 'Yedek kaleci Hakan gönderilecek, Korcan'ı istiyorum' diyor. Besiktaş'a da gitse, Sivas'ta da kalsa ücreti artacaktı. Görüşmeler bunlarla ilgili.

Yusuf Turanlı: Futbolcular araba arıyor, birçok galeriyle görüşüyor. Ben de banka kredilerine kadar yardımcı olurum. Ayrıca Maç kadroları TV'de dahi veriliyor, benim söylemem garip değil ki.

Yusuf Turanlı: Ümit Aydın'la görüştüm. Abdullah Başak istedi. Melih Gökçek'in çok prim ödeyeceğini araştırmamı istedi. Görüşmelerde yanımızda insanlar da vardı. Bunların hepsini tanık olarak istiyorum.

Yusuf Turanlı: Uğur Uçar'ı tanımam. Turgut Doğan Şahin'le ilgili tek mesajım var. Onun forvet oynadığını yazıyorum, o kadar.

Yusuf Turanlı: İbrahim Akın'ın hocaya gittiği iddiaları ile ilgili olarak Turanlı, "Benim bilgim yok. Konuşmalarımız sattığı evle ilgili. Sattığım evi tekrar satmamı istiyor. Ben evi 110 bin euroya sattım" dedi.

Yusuf Turanlı: Turanlı İbrahim Akın'a verildiği iddia edilen 100 bin dolarla ilgili olarak, "İbrahim Akın'a daire sattım ve sözleşmeyi annesi ile yaptım. Annesi tanık olarak dinlenebilir. İbrahim Akın'a verilen torbada İbrahim Toraman'ın forması vardı, para yoktu. Tanık olarak dinlensin" dedi. Turanlı bu belgeyi de mahkemeye sundu.

Yusuf Turanlı: "Kıbrıs'a sık sık giderim, maçtan iki gün önce de gitmiştim. Casino'da para kazanıldı, kaybebildi" diyen Turanlı, belgeleri mahkeme heyetine sundu.

Yusuf Turanlı: Şike aracısı olmadım. İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş maçı önemliydi, Fenerbahçe değil.

10:50- Aranın ardından Yusuf Turanlı'nın savunmasıyla duruşma yeniden başladı.

10:45- Duruşmaya ara verildi. Aradan sonra Yusuf Turanlı'nın savunması alınacak.

10:30- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Bize 4-5 saat zaman verirseniz, hayırlı karar alabiliz" dedi.

10:05- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Tamer Yelkovan'a, "Başkan sana 'şike yapacağız para ver' dese verir misin? Vermeme gibi bir durumun var mı?" diye sordu. Yelkovan da, "Yönetimden karar çıkmadan para ödeyemem." cevabını verdi. Ekinci bu sefer, "Şike için karar çıkar mı? (gülüşmeler) Başkan veya İlhan Ekşioğlu herhangi biri bu konu için para istese verir misiniz?" sorusunu yöneltti. Yelkovan da, "Yöneticiler istediği zaman yönetim kurulu kararı gerekir. Çok acil işlerde başkan istediği zaman tedarik ediyoruz, kararı sonra alıyoruz." ifadelerini kullandı.

10:00- Hakkındaki hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söyleyen Tamer Yelkovan, "Hakkımdaki hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Hukuk dışı bir iş yapmadım. Kimseden hukuk dışı talimat almadım. Bugüne kadar hiçbir örgüte üye olmadım. Bağlantım da yoktur. 100 yılı aşkındır bu kulübün şike gibi işlere gireceğine inanmıyorum. Hakkımdaki dolandırıcılık, şike, teşvik, örgüt suçlamalarını kabul etmiyorum." şeklinde konuştu.

09:55- Tamer Yelkovan, söylemediği 'Ayşe tatile çıksın' sözü nedeniyle emniyette darp edildiğini öne sürdü. Yelkovan, emniyette kendisine baskı yapıldığını söyledi. Yelkovan, "Darp edildim, küfür edildi." dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Böyle söyleyince üzülüyorum. Sıradan insanlar değilsiniz. Avukatınız var, neden şikayetçi olmadınız?" diye sordu. Yelkovan da, "İlk kez böyle bir şey başıma geldi. Bir müdür geldi, küfür ederek 'Ayşe tatile çıksın' dedi. Ben anlamadığımı söyledim. 'Sen anlarsın onu' dedi, darp etti. Ben anlamadığımı söyledim. Bunun üzerine yanındakilere 'yanlış tape mi yazdınız yoksa, bu söylemedi mi yoksa?' dedi. 'Ayşe tatile çıksın' sözünü ben söylemedim. Ama bu arada tartaklanmış oldum." ifadelerini kullandı.

09:45- "Şike yapmadım" diyen Yelkovan, "Yapıldığını da görmedim. Verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Şike, teşvik, örgüt ve dolandırıcılık suçlarını kesinlikle kabul etmiyorum. Suçsuzum, tahliyemi talep ediyorum."

09:35- Fenerbahçe Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan, savunmasına başladı.

09:30- Duruşma başladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz