Silivri, Ramazan'a börekler açarak girdi!

İstanbul'un Silivri ilçesi Ramazan ayına birbirinden lezzetli 500 tepsi böreğin yapıldığı renkli bir festival ile giriş yaptı. İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve Silivrili kadınların hünerlerini gösterdiği anlamlı etkinlikte ıspanaklı, kıymalı, etli, peynirli ve sade olmak üzere çeşit çeşit börekler jüri üyelerini bir hayli terletti.

Silivri, Ramazan'a börekler açarak girdi!
Silivri Belediyesi tarafından düzenlen 7'inci Ortaköy Börek Festivali’nde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ortadoksları temsil eden Fener Rum Patrikhanesi Silivri Metropoliti Maksimos Vgenopoulos ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Salih Aynural da katılımcılar arasında yer aldı.

Festivalde birbirinden lezzetli ıspanaklı, kıymalı, etli, peynirli ve sade olmak üzere 500 tepsi börek yapıldı. Jüri üyeleri en iyi yapılan böreği seçmekte bir hayli zorlandı. Geleneksel tatlardan olan böreklerin yapıldığı festivalde dereceye giren böreğin usta isimlerine sürpriz hediyeler verildi. Silivrili kadınlar börek yapmanın püf noktalarını anlatırken yeni kuşaklara da geleneksel lezzetlerin mutlaka anlatılması gerektiğini de vurguladı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Silivri Metropoliti Maksimos ise lezzetli böreklerden tadarak dostluk ve kardeşlik ayı olan Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi. Özcan Işıklar, "Ramazan ayında iftar menülerinin değişmez lezzeti börekler Silivri’de hem iftar hem de sahur sofralarda bir hayli bulunacağı aşikar… Dostlukların pekiştiği ve geleneksel tatlarımızdan olan böreğin renkli festivalinde emeği geçen tüm bayanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Börek festivalinde birinciliği Bahar Erdem yarım altın, ikinciliği Gülden Beyaz çeyrek altın, Bahar Taştan ise gram altın alarak üçüncülüğü elde etti.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz