Silvan'da buz sarkıtları tehlike saçıyor

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 5 gündür devam eden kar yağışı sonrası etkili olan soğuk hava ve don nedeniyle binaların çatılarında oluşan buz sarkıtları tehlike saçıyor. Aşırı kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle dağlık bölgedeki köy okulları ve taşımalı sistemle eğitim verilen okullar tatil edildi

Silvan'da buz sarkıtları tehlike saçıyor

Silvan İlçesi'nde 5 gündür etkili olan kar yağışı, yerini soğuk havaya bırakırken, binaların çatı ve balkonlarında oluşan buz sarkıtları, insanlar için tehlike oluşturuyor. Kar karınlığı ilçe merkezinde yer yer 20 santim metreyi bulurken, yağış sonrası soğuk havalar da hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Özellikle Gazi Caddesi üzerindeki ev ve binaların çatı saçaklarında oluşan ve bir metreyi aşan buz sarkıtları, yoldan geçen vatandaşları ciddi tehlike oluşturuyor. Buz sarkıtlarının olmadığı alanlarda da kaldırımlarda oluşan buzlanma, yoldan geçen vatandaşların kayıp düşmesine neden oluyor.

BUZ SARKITLARI ÜRKÜTÜYOR

Vatandaşlar belediye ekiplerinin tehlike oluşturan sarkıtları ve kaldırımlarda oluşan buzların temizlenmesini isterken, bazı kişiler ve esnaf, kendi ev ve işyerlerinin önünü kendi imkanlarıyla temizlediği görüldü.

Öte yandan Silvan İlçe Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dağlık alanda bulunan köy okulları ile taşımalı sistemle eğitim verilen okulların tatil edildiği belirtilerek, "İlçemizde yağan yoğun kar sebebiyle dağlık bölgedeki köy okulları ile taşıma kapsamında öğrenim gören öğrencilerimizin herhangi bir problem yaşamaması ve olası buzlanma riski nedeni ile öğleden sonra tatil edilmiştir" denildi.

Ayrıca, etkisini sürdüren kar yağışı, tarihi Üstün Konağı, Kararbehlülbey Camisi ile Selahattini Eyyübi Camisi'nde kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz