Sinema şenliği

Diyarbakır'da öğrencilere yönelik "Sinema Şenlikleri" sürüyor

Sinema şenliği

Merkez Yenişehir İlçe Belediyesi Başkanlığı tarafından ilçedeki 39 ilköğretim okulunda bulunan öğrencilere yönelik olarak başlatılan "Sinema Şenlikleri" devam ediyor.

Yenişehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilçedeki öğrencilerin sosyalleşmeleri ve motivasyonlarını arttırmaya yönelik düzenlenen Sinema Şenliği Projesi kapsamında hiç sinemaya gitmemiş 7-13 yaş arası 200 öğrenci sinema ile buluşturuldu.

Beşikci, ilçedeki tüm ilköğretim okullarını kapsayan proje ile çocukları seviyelerine uygun en yeni animasyon filmi izletilerek, çocukların birbirleriyle kaynaşmaları ve eğlenceli zaman geçirmelerinin sağlandığını söyledi.

İlköğretim öğrencilere yönelik faydalı etkinlikler düzenleyerek eğitimin güzelliğini ortaya koymayı amaçladıklarını belirten Beşikci, "Sadece ilköğretim öğrencilerimize yönelik değil, ilçemizdeki 138 okulumuzda bulunan tüm öğrencilerimize yönelik kitap, sinema, tiyatro, kütüphane, okuma alanları, gezi programları ve sosyal faaliyetler düzenleyerek sosyal belediyeciliğin gereğini yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz