Sivas'ta Daha Önce Görülmedi: Kilosu 150 TL'den Satılıyor

Sivas'ta alışık olmayan bir durum yaşanıyor. Veteriner hekim hayalini gerçekleştirirken, kilosu 150 TL'den sattığı ürünleri ilgililerine ulaştırmaya devam ediyor.

Sivas'ta Daha Önce Görülmedi: Kilosu 150 TL'den Satılıyor

Sivas’ta yaşamını sürdüren veteriner Hüseyin Kor, sosyal medyada gördüğü etlik tavşan çiftliği girişimini hayata geçirdi. Kor, böylece tatil bölgelerine ve buradaki otellere tavşan eti satışına başlayarak Sivas’ta bir ilki gerçekleştirdi.

Türkiye’de oldukça az sayıda var olan etlik tavşan çiftliği böylece Sivas’ta ilk defa açılmış oldu. Arkadaşının sosyal medya üzerinden örnek olarak göstermesi fikrini hayata geçiren Kor, yaklaşık 5 ay önce çiftliğin ilk adımlarını attı. İlk açılışında 160 tavşana sahip olan Hüseyin Kor’un otellere kilosu 150 liradan satışını yapıyor.

Tavşanların Büyüme Evresi

Bir tavşanın yenebilecek boyuta ulaşması için 140 gün geçmesi gerektiğini belirten Kor, ortalama 4 kg ağırlığına ulaştığını dile getiriyor. Ayrıca hamile kalan tavşan olursa ortalama olarak 1 ay kadar gebe kalma süreleri bulunuyor. Doğuran bir tavşanın ortalama olarak 5-12 adet arasında yavrusu dünyaya geliyor. Sivas'ta ilk defa tavşanlara özel olarak üretim ortamı kuran Hüseyin Kor, ihtiyacı olan otellere satışa devam ediyor. 

İlgili Haberler
Belgesiz tavşanlara 9 bin 211 lira ceza
Mantar toplarken ormanda kayboldu Bursa'da bulundu
Sosyal medya kullanıcıları, slacktivizme dikkat

Kaynak: İHA

Çok Okunan Haberler