Siverekli şehidin terhisine 2 gün kalmıştı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan 21 yaşındaki er Orhan İrkarlı'nın acı haberi, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu. Şehit er İrkarlı'nın terhisine 2 gün kaldığı belirtildi.

Siverekli şehidin terhisine 2 gün kalmıştı

Kamışlı Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Orhan İrkarlı ve bir arkadaşı şehit oldu. İrkarlı'nın acı haberini vermek üzere Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne bağlı Güzelpınar Mahallesi'nde bulunan babasının evine giden askeri yetkililer kimseyi bulamadı. Annesi Halime, babası Kamil ve eşi Zeynep'in, Konya'da tarım işçiliğinde çalıştıkları belirtilen 2 yaşında oğlu bulunan İrkarlı'nın acı dedesi Muhammed İrkarlı'ya verildi. Acı haberle yasa boğulan şehit er İrkarlı'nın yakınları, Kürtçe ağıtlar yaktı. 6 çocuklu ailenin tek erkek çocuğu olan şehit İrkarlı'nın babasının evinin önüne taziye çadırı kurulurken, çevresi Türk bayraklarıyla donatıldı. Acı haberi alan yakınları da eve akın etti.

"TERHİSİNE 2 GÜN VARDI"

Şehidin amcası İsmail İrkarlı, yeğeniyle en son dün telefonla konuştuğunu ve 2 gün sonra terhis olup geleceğini anlatarak, şöyle dedi:

"Bana teskeresine iki gün kaldığını ve mahalleye geleceğini söyledi. Gelmesini bekliyorduk ancak şehit haberini aldık. Üzülmüyoruz, vatan sağ olsun. Şükürler olsun ki bir oğlu var onu da asker sayıyoruz, o ölmedi yaşıyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz