SON DAKİKA! Yerlikaya maden faciasındaki kayıplarla ilgili umut verici konuştu

Erzican İliç’te yaşanan maden faciası sonrasında Diyarbakır’ın da içerisinde yer aldığı ekipler tarafından arama ve kurtarma çalışmaları başlamış olup konuya ilişkin basın açıklaması İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan geldi.

SON DAKİKA! Yerlikaya maden faciasındaki kayıplarla ilgili umut verici konuştu

9 İşçi göçük altında, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bakanların yanı sıra; arama kurtarma ekipleri, savcılar, Cumhuriyet Üniversitesinden gelen araştırmacılar, basın mensuplarının yanı sıra bölgede kayıp 9 vatandaşın aileleri de bulunuyor.

Olay yerinde birçok kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin çalışma yürüttüğünü belirten Yerlikaya, aramalara katılan yardım ve arama, kurtarma personelleri, teknik cihazlar hakkında bilgi verdi.

BİLİM ADAMLARI SAHADA, HEDEF BELLİ, 9 İŞÇİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Konuşmasının devamında Bakan Yerlikaya, “arkadaşlar insan kaynakları ve personel açısından hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur. Yapılan değerlendirmede aradığımız arkadaşlardan 5’inin konteyner içinde, 3’ünün araç içerisinde ve aynı bölgede yer aldığı ve şoför işçilerimizden birinin de kamyon içerisinde bölgede olduğu değerlendiriliyor. Biliyorsunuz ki 100 dönüme yayılmış 9-10 metreküp ’ten bahsediyoruz. Bilim insanlarının bize aktardığına göre buradaki en önemli avantajımız araç içerisindeki ve konteyner içerisindeki işçiler metal radar tespitlerle beraber bu küpler üzerinde tarama yapmaya başlandı. Dolayısıyla daha hızlı reaksiyon almak istiyoruz öte yandan arama kurtarma personelinin çalıştığı noktalarda herhangi bir toprak kayması sorunu olup olmadığı bilim insanlarınca değerlendiriliyor. Cumhuriyet Üniversitesinden gelen bilim insanlarımız ile arama kurtarma personelimiz an be an iletişim halinde. Aralıksız çalışmalara devam edeceğiz. 9 işçi yakınlarına ve aziz milletimize geçmiş olsun diliyoruz.” Şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Redaktör: Nazime Aslı ÇAVLAN 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler