Görüş Bildir

Surda örgüt cephaneliği!

Sur ilçesinde, PKK mensuplarına yönelik operasyonda, bombalı saldırılarda kullanmak amacıyla çalıntı araç ile 20 ton amonyum nitrat ele geçirildi.

Surda örgüt cephaneliği!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK mensuplarına yönelik operasyonda, bombalı saldırılarda kullanmak amacıyla çalıntı araç ile 20 ton amonyum nitrat ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, karayollarına mayın ve el yapımı patlayıcı yerleştiren, yol kesen, vatandaşların canına ve malına kast eden, vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtlayan, adam kaçıran, araçları gasbeden ve yakan, askeri birlik ve askeri personel ile emniyet ve kurum personeline saldırı düzenleyen ve yapma hazırlığında olan bölücü terör örgütü mensuplarının tespiti, yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

FACİADAN KURTARILDI

Açıklamada, jandarma ekiplerince Sur ilçesi Ağaçlıdere Mahallesi Yağmurlu Sokağındaki bir eve 2 teröristin geldiği yönündeki ihbarın değerlendirildiği ifade edildi.

Belirlenen adrese operasyon yapıldığı belirtilen açıklamada, evin önünde park halinde bulunan beyaz renkli kamyonetin İstanbul'dan bombalı araç eylemlerinde kullanmak amacıyla çalındığı belirlendi. Aracın terör nitelikli ikiz plaka kaydının bulunduğunun tespit edildiği aktarılan açıklamada, şase numarası ile plakasının da uyuşmadığı bildirildi.

TONLARCA PATLAYICI

Açıklamada, "Evin yanında bulunan depoda yapılan aramada ise bombalı araç eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen yaklaşık 20 ton civarında amonyum nitrat ile son dönemde terör örgütü mensuplarınca bombalı araç ve mayın, el yapımı patlayıcı patlatma türü eylemlerde sıklıkla kullanıldığı tespit edilen jelikan türü bidonlar ele geçirildi." denildi.

Operasyonla ilgili adli işlemlerin Cumhuriyet Başsavcılığınca devam edildiği aktarılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edildiği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi