Sur'da susuzluk!

Diyarbakır’da yaşanan su kesintisi nedeniyle ihtiyaçlarını karşılamak için yaz aylarında çocukların serinlemek için girdiği tarihi Anzele Suyu’ndan evlerine su taşımak zorunda kalan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Sur'da susuzluk!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan ve yaklaşık bir günden beri onarım nedeniyle içme suları kesilen Suriçi sakinleri, su ihtiyaçlarını giderebilmek için tarihi Anzele Suyu’ndan bidonlarla evlerine su çekiyorlar.

Onarım çalışmalarının bir günden fazla sürmesinden dolayı su kesintisi yaşayan İskenderpaşa Mahallesi sakinleri duruma tepki göstererek, bir an önce arızanın giderilmesini istediler.

ONARIM ÇALIŞMALARI GEÇİKİNCE

Mahalle sakinlerinden Kadri Nejat, “Dünden beri su kesildi. Bizim mahallede su yok. İhtiyaçlarımızı buradan karşılıyoruz. Bir kanalizasyon bozulmasını 24 saatte büyükşehir belediyesi yapamıyorsa o zaman o belediye ne işe yarıyor. Su ihtiyaçlarımızı kova ile çekiyoruz. En az 10 bin kişi burada yaşıyor. Artık suyu bıraksınlar. Bu şekilde hiç olmaz, yakışmıyor.” dedi.

Cengiz Kaçar ise 24 saatten beri su kesintisi yaşadıklarını belirterek, ihtiyaçlarını bidonlarla taşıdıkları su ile giderdiklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz