Görüş Bildir

Suriyeli ve Vanlı iki baba birlikte kızlarını arıyor

Van'da kaybolan 5 yaşındaki Nehir'in babası Erkan Aslan ile İstanbul'da kaybolan 9 yaşındaki Suriyeli Betül'ün babası Ahmet Davut, çocuklarını birlikte arıyor.

Suriyeli ve Vanlı iki baba birlikte kızlarını arıyor

Suriye'deki iç savaştan kaçıp, ailesiyle geldiği İstanbul'da 6 ay önce kızını kaybeden Ahmet Davut ile Van'da evinin önünde oynarken kaybolan Nehir'in babası Erkan Aslan'ın yolları İstanbul'da kesişti.

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği'nin (YAKAD) aracılığıyla bir araya gelen acılı babalar, kayıp kızlarının resimlerinin bulunduğu ilanlarla İstanbul sokaklarında dolaşıyor.

Aslan ve Davut, YAKAD Başkanı Zafer Özbilici'nin yardımıyla üzerinde kayıp resimlerinin bulunduğu minibüsle şehrin her yerinde gezerek, kızlarının fotoğraflarını kalabalık bölgelerdeki duvar ve direklere, mahallelerdeki kahvehane ve fırın gibi vatandaşların sıklıkla gittiği yerlerin camlarına asıyor.

Fatih'te arama çalışmalarını sürdüren iki baba, özellikle Suriyelilerin yoğun yaşadığı yerlere uğradı. İlanlarla kızlarını arayan babalar, bazı evler ile dükkanlara gidip, vatandaşlara kızlarının fotoğrafını göstererek, görüp görmediklerini sordu.

"Kızımdan geriye özlem ve ayakkabısı kaldı"

AA muhabirine açıklama  yapan Erkan Aslan, 29 Ekim 2014'ten bu yana kayıp olan kızı Nehir'i aramaya devam ettiklerinin belirterek, "Evin önünde oynarken kayboldu. Okul tatildi. Evde yanımda oturuyordu. Kaybolduğunu öğleden sonra fark ettik. Bulamadık. En son buraya kadar geldik. Kızımdan geriye bir özlem bir de ayakkabısı kaldı. Başka bir şey kalmadı. Umudumu kesmedim. Bulana kadar arayacağım" dedi.

Umut yolculuğuna çıktığını dile getiren Aslan, "Umut için buradayız. YAKAD ile son umut olarak buradayım. Artık bir de Suriyeli bir kader arkadaşım oldu. O da kızını kaybetmiş. Onunla beraber arıyoruz. Devletten sil baştan yeni bir arama başlatmasını istiyorum" diye konuştu.

"Savaştan kaçıp geldik ancak kızımı kaybettim"

Suriyeli Ahmet Davut da kızı Betül Davut'un 20 Eylül 2014'ten beri kayıp olduğunu anlattı.

Suriye'den 2 yıl önce geldiğini anlatan Davut, "Küçükçekmece'de oturuyorum. Kızım fazla evden dışarı çıkmazdı. Oynamak için çıktığı gün akşama doğru kayboldu. Bence kaçırıldı. Zeki bir çocuktu. İnşallah çocuğum kısa sürede bulunur. 9 yaşındaydı kaybolduğu zaman. Düşmanımız yok. Zaten savaştan kaçıp geldik. 'Çocuklarıma bir şey olmasın' diye muhacir olarak geldik ancak burada kızımı kaybettim. Yardım istiyorum. Kader arkadaşımla beraber arıyoruz. Umudumuzu kaybetmiyoruz" ifadelerini kullandı.

YAKAD Başkanı Özbilici ise dernek olarak her zaman yakınlarını kaybeden insanların yanında olduklarını belirterek, "İki acılı baba. Milletleri farklı ancak acıları ortak. İkisi de kızını kaybetmiş. Biz kendilerini bir araya getirdik. Kendileriyle beraber sokak sokak kızlarımızı arıyoruz. Bulana kadar da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi