Görüş Bildir

Tatil yerlerinde bayram bereketi

Ramazan ayı dolayısıyla durgunluk yaşayan tatil yerleri bayramın gelmesiyle dolup taştı. Bunlardan biri de Edremit Körfezi...

Tatil yerlerinde bayram bereketi

Tatilciler, Balıkesir’in Edremit Körfezi’ndeki tüm otelleri doldurdu. Ege Denizi’ne kıyıları olan, Kaz Dağları’nın eteklerindeki Edremit Körfezi’nde Ramazan ayı nedeniyle yarı seviyede seyreden turist oranı, Ramazan Bayramı’nın ilk günüyle birlikte yerini, yüzde yüz doluluğa bıraktı. Bayram arifesinde Edremit Körfezi’ndeki Ayvalık, Gömeç, Burhaniye ve Edremit ilçesindeki sahillere akın eden binlerce yerli turist, haftalar öncesinden rezervasyon yaptırdıkları otel, motel ve pansiyonlara yerleşti. Bayramın birinci günü yüzde yüz doluluğa ulaşan bölgedeki tatilciler, deniz, havuz ve aqua parklarda serinleyip eğlenmeye başladı.

Yüzde 95’i yerli olan turistlerin yüzde 5’lik kısmının da farklı ülkelerden geldiği gözlendi. Kumsalda güneşlenen tatilciler, deniz ve havuzlara girerek serinlerken, çoğunluğu mavi bayraklı olan plajlardaki duşlarda da uzun kuyruklar oluştu. Ailece aqua parklarda da yılın en hareketli günleri yaşanırken, DJ’ler eşliğinde çalınan müzikle keyiflenen tatilciler, dev su kaydıraklarından, kendilerini serin sulara bıraktı.

Ülkenin hemen hemen tüm illerinden Edremit Körfezi’ne gelen tatilciler nedeniyle, yerli halk tatil bölgelerinde araçlarını park edecek yer bulmakta zorlandı. Uluslararası uçuşlara da hizmet veren Balıkesir Kocaseyit Havalimanı ile bölgenin can damarı olan E-87 Karayolu’nda ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Edremit ilçesindeki sahillerde 3 turistlik oteli bulunan Edremit Belediyesi bünyesindeki Edbel isimli şirketin müdürü İbrahim Yakın ve Güre beldesindeki 5 yıldızlı Adrina isimli termal otelin müdürü Ceyhun Özsan, Ramazan bayramında otellerinde yüzde yüz doluluk oranına ulaştıklarını söyledi. Turizmciler, bölge bayram bereketi yaşandığını ifade ederek, bayramdan sonraki 1 aylık süreçte de doluluk oranını yüksek seviyelerde beklediklerini belirtti.

Kaynak: iha.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi