Tatlıses saldırısını itiraf etti!

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı düzenlenmesine ilişkin davanın tutuklu sanığı Yunus Ayık, sanık Abdullah Uçmak'a yardım etmek için olaya dahil olduğunu söyledi.

Tatlıses saldırısını itiraf etti!

İlk duruşmada suçlamaları reddeden Ayık, ifadesini değiştirdiğini belirterek, kimsenin yaralanacağından haberi olmadığını, sadece birisini korkutmak amacıyla kurşun sıkılacağını zannettiğini aktardı.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasında, önceki oturumda savunmasını yapan tutuklu sanık Yunus Ayık, mahkemeye yeni bir yazılı savunma vererek önceki ifadelerini değiştirdiğini söyledi. Olay gecesi araçta şoförlük yaptığını belirten Ayık, "Ben bu işi Abdullah Uçmak'a yardım etmek için yaptım. Karşılığında da kimseden para almadım." dedi. Kimsenin yaralanacağından haberi olmadığını belirten Ayık, "Uçmak'ın parasını alamadığı birisini korkutmak amacıyla kurşun sıkılacağını zannediyordum." ifadesini kullandı.

Sanık Ayık ifadesinde "Eğer öldürmek amacıyla hareket etseydik biraz daha bekleyip, önünü keserek ateş ederdik. İstemeden de olsa İbrahim Tatlıses'in yaralanmasına neden oldum." dedi. Olayda Tatlıses'in vurulacağını bilmediğini öne süren Ayık, sanıklardan Ersin Altun'un da olayda 3 el ateş ettiğini iddia etti. Olaydan sonra Altun'un Balıkesir'e gittiğini belirten Ayık, daha sonra kendisinin de Altun'un yanına gittiğini ifade etti.

Bu sırada sanık Uçmak, Ayık'ın ifadelerine itiraz ederek "Ayık'ın ifadeleri birbiriyle çelişiyor. Hangisi doğru?" ifadesini kullandı. Ayık ise bugün verdiği ifadenin doğru olduğunu söyledi. Daha önce poliste, savcılıkta ve sorgu hakimliğinde verdiği ifadelerinin sadece bazı kısımlarının doğru olduğunu belirten Ayık, doğru olmayan ifadelerini bu duruşmada değiştirdiği karşılığını verdi.

Tutuklu sanık Ersin Altun da, Ayık'a "Madem olayda araba kullanıyordun 3 kez tetiğe bastığımı nerden biliyorsun?" diye sordu. Sanık Ayık da "3 kere hızlı hızlı ses duydum. Öyle anladım." cevabını verdi. Ayık'ın savunmasının ardından 3'ü polis 14 tanığın ifadesinin alındığı duruşma yarına ertelendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz