"Tay 2: Ebabil Takımı" filminin galası yapıldı

Genç ve hırslı bir at olan Tay'ın, ebabil kuşlarıyla heyecan verici bir yolculuğa çıkmasını konu alan TRT ortak yapımı "Tay 2: Ebabil Takımı" filminin galası Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Gösterim öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Batuhan Mumcu, TRT'ye bu tarz yapımlara verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, "Hem Bakanlığımızın hem de TRT'nin destekleri yapımcılarımızı, yönetmenlerimizi cesaretlendiriyor ve çok doğru sonuçlar aldığımızı gözlemliyoruz. Bu tarz animasyonların artması hem bizim kültürümüzün hem kültürel varlıkların hem de kültürel değerlerimizin daha iyi yerlere ulaşması adına bizim için çok önemli." dedi.

Mumcu, "Tay" filminin ikincisinde Ebabil kuşlarının ele alınmasının Filistin'de uzun yıllardır yaşanan mücadeleye bir ışık tuttuğunu belirterek, "Film, özellikle bugünlerde Filistin'de yaşanan olaylardan dolayı ayrı bir hassasiyet gösteriyor. Bu da bizi fazlasıyla ziyadesiyle mutlu ediyor. Ben inanıyorum ki gerçek dünyada da son noktayı Ebabil kuşları koyacak."

"GÜZEL BİR FİLMLE İNŞALLAH YILA BAŞLIYORUZ"

TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol ise geçen yıl vizyona giren "Tay" filminin ilkinin gişede yüksek bir performans gösterdiğini aktararak, "Tay 2: Ebabil Takımı"nın da bu hafta vizyon girmesiyle başarıyı başka bir seviyeye taşımasını beklediklerini ifade etti.

Kudüs'ün ve Filistin'in herkesin kırmızı çizgisi olduğuna işaret eden Varol, "Bizler TRT, kamu yayıncısı olarak güzel bir hikayeyle çocuklarımıza, genç nesillerimize hem Kudüs sevgisini hem de çok güzel, dostluk, cesaret ve kararlılık gibi temel öğeleri aşıladığımız güzel bir filmle inşallah yıla başlıyoruz." diye konuştu.

Varol, 2023'te TRT ortak yapımı 11 filmin izleyiciyle buluştuğunu söyleyerek, "Bu yıl da animasyonu çok önemsiyoruz. TRT olarak yine çok güçlü işlerimiz olacak." dedi.

İlk filmi ile izleyicilerin büyük beğenisini toplayarak yarım milyonu aşkın seyirci tarafından izlenen serinin ikinci filmi "Tay 2: Ebabil Takımı", 12 Ocak'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Tay'ın bu yeni macerasında hem zorluklarla karşılaşacağı hem de önemli dersler öğreneceği filmin yönetmenliğini Nurullah Yenihan üstleniyor.

Cesaret, dostluk ve kararlılık gibi değerlerin vurgulandığı filmin senaryosunu Ayşe Sevim ile Ayşe Şahinboy Doğan beraber kaleme alırken, filmin müziklerini ise Burak Çambel hazırladı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler