Tek oda da yaşam mücadelesi…

Başımızı sokacak bir evimiz, evime ekmek getirebileceğim bir işim olsun…

Tek oda da yaşam mücadelesi…

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde ikamet eden Olcay ve Songül budak çifti maddi imkânsızlıklardan dolayı sokakta kalmak ile karşı karşıya. Yüzde 45 engelli raporu bulunan Olcay yetkililere seslenerek kendisine ve eşine sahip çıkılmasını istedi. Sokaklarda kâğıt naylon toplayarak günlük 5 ila 10 TL arasında kazancının olduğunu belirten, kendisine herkesin iş vermediğini ve bu yüzden de mağduriyetinin katlandığını söyleyen Olcay Budak, halasının kendisine bir oda verdiğini ancak bu evde de 4 ailenin beraber yaşadığını söyledi.

Tüm zorluklara rağmen yaşama tutunmaya çalışan Olcay ve eşi Songül Hanım belediyede ki yeni yönetimin herkese sahip çıktığını belirterek kendilerine de uzanacak bir yardım eli beklediğini söyledi.

Yetkililerden sadece iş imkânı istediğini belirten Olcay Budak şunları söyledi;

“Yalvarıyorum yardım edin”

 “ Allah rızası için yetkililere yalvarıyorum, bana iş verin tek bir eşyam bile yok başımı sokacak bir evim yok şuanda halam gülde kalıyorum kendisi bana bir oda verdi burada yaşıyorum. Geçinemiyorum benim şuanda hiçbir şeyim yoktur ne yapacağımı bilmiyorum öncelikle herkesten yetkililerden iş istiyorum. Ne evim var, ne yurdum var kimsem yok Allah rızası için bana iş verin bana sahip çıkın”

“Benimde bir hayatım olsun istiyorum”

Songül Budak ise, bugüne kadar bu hayattan hiçbir şey anlamadığını artık kendisinin de normal insanlar gibi bir yaşantının olmasını istediğini belirterek şunları söyledi;

“ 11 yıldır evliyim kesinlikle arkamda hiçbir şeyim kalmadı ben var ya öyle oldum ki artık dünyadan sıkıldım. Benim ne bir evim var, ne bir çocuğum var arkamda, ne kocamın bir işi vardır hep sürünüyoruz. Allah razı olsun yine benim eşimin ailesi halası bana destek çıktı beni tek bir odalarına aldılar kendimize oraya sığınıyoruz. Sadece yetkililerden herkesten ben rica ediyorum benim durumum ortadadır zaten sadece tek bir ricam eşime bir iş istiyorum. Ne evim var ne eşyam var böyle gördüğünüz gibi hep sürünüyorum yani benim her günüm ağlamakla geçiyor. Bende diğer insanlar gibi böyle kendi hayatımda birazcık şanlı olmayı yüzümün gülmesini istiyorum. Ne olur rica ediyorum ben gerçekten bu yaşıma kadar hiçbir şey hayatımdan anlamadım eşim de böyle bu durumdadır üzülüyorum hem kendime hem onun için üzülüyorum. Yetkililerden eşime iş istiyorum sığınacak bir evim ve eşyam yoktur bir yatacak döşeğim bile doğru dürüst yoktur ne olur bize yardım edin”

Kaynak: Diyarbakır Söz