Temizlik seferberliği

Bağlar Belediyesi, 'Temiz bir çevre için el ele' sloganıyla ilçe genelinde temizlik çalışması başlattı.

Temizlik seferberliği

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla başlatılan temizlik çalışmalarının startı, Körhat Mahallesi'nde verildi.

BAĞLAR'DA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Sokak ve caddelerde temizlik çalışmalarına katılarak kendi elleriyle çöp toplayan Başkan Hüseyin Beyoğlu, "Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hasan Basri Güzeloğlu bu konuda çok hassas. Biz de bu kampanyayı başlatmış olduk. Bir kentte istediğiniz kadar yatırım yapın, temizlik olmadıktan sonra anlamı kalmaz. Hem ekiplerimiz bu konuda aktif olarak çalışacak, hem de vatandaşlarımızı uyararak çevre bilinci oluşturacağız" dedi.

VATANDAŞLARIN HASSASİYETİ ÖNEMLİ

Çevrede yaşayan vatandaşlarla görüşerek temizlikle ilgili taleplerini dinleyen ve temizlikle ilgili belediyeden kaynaklanan sorunlara anında ve pratik çözümlerle müdahale edileceği mesajını veren Beyoğlu, şöyle konuştu:

"Diyarbakır Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatlarıyla kentimiz adına çok anlamlı bir kampanyayı hayata geçirdik. Ya Allah bismillah diyerek startı Körhat mahallemizden veriyoruz. Amacımız sadece cadde ve sokakları temizlemek değil. Vatandaşlarımıza mesaj verip aynı zamanda bu konuda bilinç oluşturmak istiyoruz. Esnafımız, halkımız bu konuda duyarlı olmalı. Bu kent bizim, hepimizin. Buralar kendi evlerimiz ve yaşam alanlarımız. Kendimiz için temiz tutmalıyız. İstediğiniz kadar hizmet yapın, yatırım yapın. Temizlik olmadıktan sonra bunlar bir anlam ifade etmez. Bir toplumun medeni olup olmadığının ölçüsü temizliktir.

DİYARBAKIR KADİM BİR MEDENİYET KENTİDİR

Diyarbakır, medeniyetler kentidir. Kentimizin misyonuna yakışan bir görüntüyü hep beraber ortaya koyalım” diye konuştu. Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile beraber önemli bir çalışmaya başlayacağız Okullarımızda temizlik bilinci oluşturmak üzere hazırladığımız filmleri çocuklara izlettireceğiz. Çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz. Çünkü temizlik bilinci küçük yaşlarda çocuklara aşılanmalı. Camileri, taziye evlerini, Kur’an Kurslarını ve tarihi mekanları son model teknoloji ürünü makinalarla temizliyoruz. Normal şartlarda ücret karşılığı olması gereken bu hizmetleri ücretsiz yerine getiriyoruz. Belediyecilik rutin hizmetlerle sınırlı değildir. Vatandaşımızın yaşamını ilgilendiren her şey bizi de ilgilendiriyor. Gönül belediyeciliği dediğimiz ve daima vurguladığımız olay tam da budur."

Kaynak: Diyarbakır Söz