TGF yönetimi İzmir'de; Herkes göreve!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) yönetimi, İzmir’de toplandı. TGF yönetimi, son günlerde artan terör olaylarını kaygıyla karşıladıklarını belirterek, bu konuda sorumluluk sahibi herkesi göreve çağırdı.

TGF yönetimi İzmir'de; Herkes göreve!

TGF yönetimi, Hakkari’de şehit edilen askerlerin yakınlarına başsağlığı dilerken, olayları takip eden gazetecilerin gördüğü şiddeti de sert bir dille kınadı.  Yönetim kurulu, BYEGM (Başbalanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü) tarafından 17-18 Ağustos’ta yapılacak olan Basın Kartları Komisyonu Toplantısı’nın “yoğun başvuru” gerekçesiyle ertelenmesini bir hak gaspı olarak değerlendirirken, Basın İlan Kurumu tarafından 39 gazeteye verdiği ilan kesme cezalarını da basın özgürlüğüne müdahale olarak değerlendirdi.  TGF Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca başkanlığında toplanan yönetim kurulu, ülkede son dönemlerde yaşanan terör olaylarını ve mesleki konuları ele aldı.

TGF Yönetim Kurulu, Suruç’ta meydana gelen patlamanın ardından 38 güvenlik görevlisi ve askerin şehit edilmesi, 48 yurttaşımızın da yaşamını yitirmesini üzüntü ve kaygı verici bir olay olarak değerlendirildi.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz