Görüş Bildir

THY pilotu TSK'da F16 kullanmaya hazır

THY’nin vatanperver pilotları TSK’ya dönmeye hazır… THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “THY bünyesinde TSK kökenli, F16 kullanan 800 pilot var. Hepsi vatanperver, hepsi gönüllü. Amerika’da hem orduda hem sektörde çalışan pilotlar var. Benzer bir formül uygulanabilir” dedi.

THY pilotu TSK'da F16 kullanmaya hazır

THY’nin vatanperver pilotları TSK’ya dönmeye hazır… THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “THY bünyesinde TSK kökenli, F16 kullanan 800 pilot var. Hepsi vatanperver, hepsi gönüllü. Amerika’da hem orduda hem sektörde çalışan pilotlar var. Benzer bir formül uygulanabilir” dedi.

FETÖ darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nde oluşan pilot açığına THY formülü…  Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY bünyesinde silahlı kuvvetler kökenli 800 civarında F16 kullanan pilot bulunduğunu belirterek, “Olaydan 2 gün sonra bir ‘gönüllüler listesi’ hazırladık ve Milli Savunma Bakanlığı'na sunduk. TSK kökenli pilotlarımızın 500’ü son 5 yıl içinde ayrılıp gelenler. Hepsi vatanperver, hepsi de TSK’ya dönmeye gönüllü” diye konuştu. Aycı bu pilotlarla ilgili farklı formüllerin düşünüldüğüne dikkat çekerek, “Amerika’da pilotların hem orduda hem sektörde çalışabildiği modeller var. Biz de bu modelleri inceliyoruz. Tamamen farklı yeni modeller de üretilebilir” dedi.

Yılın 6 aylık döneminde 1.9 milyar TL zarar açıklayan THY, yılsonu hedeflerini revize etti. Bu süreçte terör etkisi ve bozulan Türkiye algısının yanı sıra dünya konjonktüründe de insanların seyahat kararını etkileyen gelişmeler olduğunu vurgulayan İlker Aycı, “Türkiye varışlı yolcularda yüzde 20 gerileme var. Bunun gelire etkisi yüzde 35 seviyesinde” dedi. Gelir kaybının Türkiye’ye özel olmadığını anlatan Aycı, “IATA ortalamasına baktığımızda yüzde 9’luk bir kayıp var” diye konuştu. Gelişmeler ışığında 2016 hedeflerini tekrar gözden geçirdiklerini açıklayan Aycı, “Yolcu hedefimizi 72 milyondan 63.6 milyona çektik. Geçen yıla göre yolcu sayımızda yine az da olsa bir artış olacak” diye konuştu.

Satış geliri beklentisini ise  9.5 milyar dolara indiren şirket, stratejisini yeniden gözden geçirdi ve kapsamlı bir tasarruf dönemine girdi. Sponsorluklardan, ikrama, bazı hatlarda frekans azaltılmasından insan kaynaklarına uzanan tedbirler neticesinde 250 milyon dolar tasarruf etmeyi planladıklarını anlatan Aycı, “Yolcuya dokunan yüzümüzde değişiklik olmayacak, yolcu tasarrufta olduğumuzu anlamayacak” diye konuştu.

Hedeflerdeki sapmanın şirketin 2023 projeksiyonunu değiştirmeyeceğini de anlatan Aycı, “2016 istisnai bir sene. Biz uzun vadeli perspektifimizi koruyoruz. 3. Havalimanı da kaldıraç etkisi yapacak. 2023 kadar gelecek 180 civarı uçağımız var. Yolcuyu da gelirlerimizi de artıracağız” dedi. Aycı, Eylül başında Çin’de düzenlenecek G20’den da ümitli olduklarının altını çizerek. “En büyük kaybı Uzakdoğu’da yaşadık. Şimdi Çin seyahat yasağını da kaldırdı. Kayıplarımızı telafi etmeyi umuyoruz” dedi.

15 Temmuz darbe girişimini de değerlendiren Aycı, “Dünya demokrasi tarihi yazıldığında Türkiye’nin ayrı bir yeri olacak” dedi. THY’nin darbe girişimi sabahında da Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen terör saldırısının ardından da sabah erken saatte uçuşlarına devam ettiğini hatırlatan Aycı, “Her iki olayda da yolcularımıza biletlerinin istenilen tarihe alabileceğini veya iptal edebileceğini bildirdik. Bunun şirketimize bedeli 40 milyon dolar oldu. Sene başından bu yana hava muhalefeti nedeniyle yaşanan kayıpları da dahil ettiğimizde toplam tutar 50 milyon doları buldu” dedi.

15 Temmuz sonrası artan güvenlik önlemleri nedeniyle havalimanı girişinde oluşan uzun kuyruklara da çözüm aradıklarını vurgulayan Aycı, “Bu konuda yolcularımızdan biraz daha sabır diliyoruz. Çeşitli formüller üzerinde çalışıyoruz. Hızlı ve her şeyi gösteren teknolojik bir cihaz yok. Giriş kapısını genişletmek çözüm olabilir” şeklinde konuştu.

Aycı, havalimanı içindeki THY Lounge’ı için ise ‘kapan’ formülünü hayata geçireceklerini söyledi. Üzerinde düzenek olan kişinin lounge girişinde tespit edileceğini ifade eden Aycı, tespit edilen kişinin etrafının asansör gibi bir mekanizmayla sarılacağını anlattı.  

THY olarak yatırımcıları bilgilendirme turlarına çıkıp, yeni stratejilerini anlatacaklarını açıklayan Aycı, “Yeni stratejilerimizden biri de Anadolu Jet’le ilgili. Low cost (düşük maliyetli) segmentteki havayolumuzu 4-6 saat mesafedeki yurtdışı destinasyonlara açmak istiyoruz” dedi.

İlker Aycı, bilet fiiyatları konusunda ise “Zam peşinde değiliz. Zaten Avrupa fiyatlarımız şu anda çok uygun. Bayram için de sürprizlerimiz, indirimlerimiz var” şeklinde konuştu.

(Akşam)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi