Tokat’ta emekliler TOKİ’ye akın etti! “Başbakan söz verdi”

Tokat'ta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) emeklilere yönelik ev yapacağı söylentileri üzerine binlerce emekli, Türkiye Emekliler Derneği Tokat Şubesi'ne akın etti.

Tokat’ta emekliler TOKİ’ye akın etti! “Başbakan söz verdi”

TOKİ'nin çeşitli illerde emeklilere yönelik yaptığı çalışmalar sonrası, Tokat'ta da konut yapacağı söylentisi sonrası emekliler büyük heyecan yaşadı. Çok sayıda emekli Çekenli İş Merkezi'nde bulunan Türkiye Emekliler Derneği Tokat Şubesi'ne koştu. Burada derneğe üye olmak için sabah saatlerinden itibaren çok sayıda emekli sırada bekledi. Konut sahibi olmak için derneğe üye olunması gerektiği iddiası üzerine 15 günde yaklaşık bin 500 kişi derneğe üye oldu.

"BAŞBAKAN SÖZ VERDİ"

Geçen 21 Ekim'de Türkiye Emekliler Derneği'nin yapmış olduğu kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun emekli derneği üyelerine ve evi olmayanlara TOKİ kanalıyla söz verdiğini söyleyen Şube Başkanı Kadir Eryüre, "Şimdi Tokat halkı bunu televizyonlardan duyarak derneğimize üye olmak için müracaata başladılar. Şu anda biz derneğimize üye müracaatı alıyoruz. Ne kadar müracaat olursa biz o sayıyı TOKİ'ye bildireceğiz, TOKİ gelip Tokat'ta konut yapımına başlayacaktır. Resmi yazışmalarımız bitti. Sadece biz TOKİ'nin gelmesini bekliyoruz. TOKİ'nin iki projesi var. Birisi kendi adına yapmış olduğu binalardan yüzde 25'ini emekliye kurayla dağıtacak. Bir de emekliler derneği üyelerine TOKİ kanalıyla evi olmayan emeklilere yapılacak. Daireler 2+1 ve 3+1 şekilde yapılacak. 2+1'lerin ödemesi aylık 240, 3+1'ler ise 340 TL olarak ödenecek. Şu anda TOKİ'nin ne zaman geleceğini bekliyoruz" dedi.

Başkan Eryüre ayrıca, üyelik için başvuruların devam ettiğini söyledi. Derneğe üye olmak için gelen emekliler ise, ev sahibi olmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: DHA