Toplu taşımada revize!

Mardin Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarında revizeye gidiyor.

Toplu taşımada revize!

Belediyeden yapılan açıklamada, kent genelinden bulunan yaklaşık 550 aracın revize edileceği belirtildi. Yenilenecek araçlarla vatandaşların daha konforlu şekilde seyehat etmesi sağlanacak. Akıllı duraklar ile vatandaşların bineceği otobüsü cep telefonuyla takip edebilecek. İhalesi yapılan çalışmanın, yakın zamanda bitirilip hizmete gireceği kaydedildi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, vatandaşların konforlu ve modern ulaşımla tanışacağını söyledi.

TOPLU TAŞIMA REZİVEYE GİDİYOR

Vatandaşların istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Yaman, "İlimizde hemşehrilerimizin beklentilerine yönelik çok yönlü bir çalışma içindeyiz. Ortak akıl ile yönettiğimiz şehrimizde vatandaşlarımız ile sürekli istişare içindeyiz. Bu nedenle onların beklentilerini gözeten bir yapıda projelerimize can vermekteyiz. Vatandaşlarımızın en çok istediği konulardan birisi ise toplu taşıma sistemiyle ilgiliydi. Bu konuda gerekli adımları hemen attık." ifadelerini kullandı.

Çalışmaların kısa sürede bitirilip vatandaşların hizmetine sunulacağını vurgulayan Yaman, şöyle devam etti:

"İlimize modern ve konforlu bir sistemi kazandırmak istiyoruz. Bu konuda paydaş olarak gördüğümüz hat sahipleriyle de sürekli toplantı halindeyiz. Yeni sistemle 550 aracı revize ederek yenilemek istiyoruz. Kartlı sisteme geçerek son teknolojiyi kentimizle tanıştırmak niyetindeyiz. Ayrıca akıllı duraklar ve cep telefonu teknolojileri ile vatandaşlarımız gitmek istedikleri güzergahtaki otobüsleri takip edebilecek."

Kaynak: Diyarbakır Söz