Toprak tıpçıları kutladı

Hekimlerin gününü kutlayan Vali Toprak, Sağlıktaki dönüşümde Diyarbakır’ın büyük atımlar yaptığını söyledi.

Toprak tıpçıları kutladı

DİYARBAKIR- İl Valisi Mustafa Toprak, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında; “İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedefidir. Bu nedenle hekimlik mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür” diyerek, hekimlerin günlerini kutladı.

“Dünyada gelişen teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, ülkemiz genelinde yürütülen Sağlık Bakanlığının, “Sağlıkta Dönüşüm” projesiyle çok önemli mesafeler alındığını hepimiz görmekteyiz” diyerek, sağlık alanında yürütülen çalışmaları mesajında aktaran Vali Toprak şöyle dedi:

DİYARBAKIR’DA BÜYÜK ATILIM

“Devletimizin bu alanda yaptığı yatırımlar ve aldığı mesafeler sayesinde hekimlerimizin insan sağlığında geldikleri nokta uluslararası alanda kendini göstermektedir. Ülkemiz sağlık sektöründe lider ülkeler arasında yerini almaktadır. Şüphesiz ki son yıllarda Diyarbakır sağlık alanında da çok büyük atılımlar yaptı. Bir sağlık merkezi olma yolunda önemli alt yapı çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Hastanelerimizde son teknolojik gelişmeler kullanılarak önemli tedaviler yapılıyor. Bu nedenle de sadece çevre illerden değil diğer bölgelerden de hastaların ilimize tedavi amaçlı geldiklerini görmekteyiz”

HEKİMLERE DE SESLENDİ

Hekimlere seslenen Vabi Toprak,”Toplumumuzda seçkin ve saygın bir mesleğin mensubu hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız olarak yeryüzündeki en ulvi ve en mukaddes mesleklerden birini gece gündüz demeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin icra etmektesiniz. Bu duygu ve düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, insanların daha sağlıklı ve daha mutlu hayat sürmesi için en zor şartlarda görev yapan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın en anlamlı günü olan 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar ve tüm insanlık için sağlık ve huzur dolu bir yaşam temenni ederim.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz