Görüş Bildir

Törenle açılan müzeyi 6 yılda sadece 150 kişi gezdi

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi Demirci Beldesi'nde 6 yıl önce müzeye dönüştürülen 86 yıllık tarihi okul binası, ilgisizlik kurbanı oldu. Belde halkının da tarihi eşya ve eserleri bağışladığı müzeyi 6 yılda yalnızca 150 kişi ziyaret etti.

Törenle açılan müzeyi 6 yılda sadece 150 kişi gezdi
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Simav Belediyesi'nin katkılarıyla 6 yıl önce açılışı yapılan Demirci Beldesi Kültür Merkezi, beklenen ilgiyi görmedi. 700 yılı aşkın mazisi bulunan belde halkının da elindeki tarihi eşya ve eserleri bağışladığı müzeyi, sadece 150 kişi ziyaret etti.
CHP'li Demirci Belediye Başkanı Turan Sümer, kültür merkezine ilgi beklediklerini söyleyerek "6 yıl önce büyük bir coşkuyla açtığımız müzemiz öksüz kaldı. Kimse ilgi göstermiyor. Hiç değilse okullarımız bir gezi düzenleyerek müzemizi ziyaret edebilir. Halkımızın bağışladığı binlerce tarihi eser ziyaretçilerin ilgisini bekliyor" dedi.
Müzede bulunan bini aşkın tarihi eser, ata yadigarı eşya ve evrağın 6 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerince yerleştirildiği gibi durduğuna vurgu yapan Başkan Sümer, "Çok kıymetli eşyalarımız var. Belediye olarak koruyoruz. Vatandaşlarımız da bizim kadar hassas. Ancak 6 yıldır ne gelen var, ne de ilgilenen. 6 yıllık süreçte 150 civarında ziyaretçimiz oldu. En azından geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi bekliyoruz. Tarihimizi, geçmişimizi, ecdatlarını tanısınlar istiyoruz" diye konuştu.
Müzede sergilenen eşyaların Türkiye'nin pek çok il veya ilçesinde bulunmadığına vurgu yapan köylülerden Hasan Koç, geçmişi geleceğe taşıyan müzenin ilgisizliğine hayret ettiklerini dile getirdi.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi